Förlust hemma mot Oskarshamn

Publicerad: 2023-10-26
FHC HERR
Frölunda HC föll med 3-2 hemma mot IK Oskarshamn.

Om man räknar bort en mållös och händelsefattig förstaperiod så chockstartade IK Oskarshamn i mötet med Frölunda HC, för bara 20 sekunder in i den andra perioden kontrade man in 1-0 och två dryga minuter senare var det samma manskap på isen när Nick Olesen kontrade in 2-0 för gästerna - båda målen efter att man stulit pucken på egen blålinje.

Det blev en riktig kalldusch för hemmalaget som dock omgående skulle få chansen till replik i spel fem mot fyra, men helt utan att klaffa och buropen haglade ned från läktarplats.

Men, Frölunda gnetade sig in i tillställningen och fick luft under vingarna när man sent i perioden fick en ny chans i numerärt underläge - och träffade rätt.
Otto Stenberg prickade in ett direktskott ifrån höger i powerplayet och dryga minuten senare fick Malte Strömwall pucken i slottet - och lyfte in en backhand till 2-2 och ordnade likaläge igen.

Hemmaförlust, till sist

Frölunda öppnade den tredje akten piggt, klamrade sig fast i anfallszon och tryckte på för en ledningspuck. Istället åkte man på en utvisning och Oskarshamn kunde, knappt halvvägs in i perioden, återta ledningen genom en styrning.

Det var svårt att överlista Oskarshamns solida, kompakta försvarsspel och att hämta upp underläge än en gång skulle inte gå för Frölunda denna afton. Oskarshamn höll undan, vann med 3-2 och var första lag som besegrade Frölunda i Scandinavium den här säsongen.

- Det är inte tillräckligt från oss. Vi gör en godkänd förstaperiod där vi inte lyckas sätta pucken, i andra bjuder vi på två mål, men lyckas komma tillbaka och därefter är det jämnt, menar Henrik Tömmernes efter slutsignalen.

- De (Oskarshamn) spelar väldigt lågt, ibland hade vi behövt mer puckar på oss backar för att kunna sära på dem så att de hade fått försvara på större ytor. Men de gör det bra också.