Förlängningsseger över Rögle – nionde raka

Publicerad: 2024-02-22
Frölunda bygger vidare på sviten. Borta mot Rögle säkrades nionde raka segern, när Malte Strömwall avgjorde med knappa minuten kvar av förlängningen.

– Vi har bra tro på oss i laget och vi känner oss starka, det gör vi. Vi tror på det vi gör och alla köper vårt spelsystem och spelar för varandra, sen har vi bra målvaktsspel idag också, säger Strömwall efter 4-3-segern.

Mot Rögle kom nionde raka segern för seriens formstarkaste lag. Det efter att Isac Born först spräckte matchnollan efter knappa minuten istid, Linus Öberg utökade i powerplay, Carl Klingberg brottade in tredje ledningsmålet och Malte Strömwall avgjorde i förlängning.

Det var ett tungt pressat Rögle i behov av poäng som tog emot mot seriens formstarkaste lag, Frölunda. Då  var det RBK som startade starkast under torsdagskvällen.

Rögle var laget som skapade mest chanser under de inledande sju minuterna, men Frölunda sågade sig systematiskt in i matchen och drygt halvvägs in i perioden var det betydligt jämnare på isen. Chanserna var inte överdrivet många för något av lagen att ta ledningen genom och några mål kom det heller inte under de första 20 minutera. Lagen gick in i andra perioden fortsatt med 0-0.

Tappad tvåmålsledning

Frölunda och Rögle inledde båda mittenperioden på samma sätt som matchen utspelat sig i första - mållöst, fritt från utvisningar och med ett böljande spel.

Men när utvisningarna kom ändrades allt. Frölunda hamnade förvisso i matchens första numerära underläge efter att Linus Nässén åkt ut. Men trots att Rögle spenderade större delar av sitt powerplay i offensiven fick man inte hål på Frans Tuohimaa som vaktade FHC-kassen. Väl fulltaliga tog det inte många sekunder från att FHC att man tog ledningen i matchen.

Isac Born spräckte nollan, efter knappa minutens istid.

Rögle hade bud på en kvittering när Adam Tambellini slängde in en oväntad puck mot mål från snäv vinkel, men Frasse lät sig inte överlistas och satte plocken på, när pucken gled mot mållinjen.

När Linus Öberg senare såg till att sätta Frölunda i nummerärt överläge, var det samma Öberg som också utökade till 2-0 i samma powerplay.

– Det är en fin passning från Friberg som satt perfekt på bladet, så det är ju nästan öppetmål och bara att hänga dit den, säger målskytten.

Tvåmålsleningen blev däremot kortvarig när Rögle reducerade efter endast 30 sekunder.

Ställningen 1-2 stod sig perioden ut.

Sex minuter in på tredje perioden var ledningen borta. Frölunda hade gått från 2-0 till likaläge 2-2.

Strömwalls sena avgörande

Kvitteringsmålet från Rögle satte fart på spelet från både Frölunda och Rögle och det skulle till slut vara Frölunda som återtog ledningen när Carl Klingberg nästan bokstavligen knödde in 2-3-målet.

Ett mål som godkändes först efter videogranskning.

Men segern var inte säkrad, långt från. För de sista fyra minuterna spenderades med en man mindre på isen för Frölunda, det efter två utvisningar som avlöste varandra.

Rögle plockade Ryfalk från kassen och i spel sex mot fyra med 56 sekunder kvar kom kvitteringen.

Ett mål som tog matchen till förlängning.

I förlängningen har Frölunda två spelare att tacka lite extra. Frans Tuohimaa som fortsatte rada upp räddningar och knep ihop benskydden i sista sekund när Daniel Zaar bröt in och kom förbi ren mot.

Och Malte Strömwall, som precis som Frölunda, bygger vidare på en formen.

Med sjutton sekunder kvar av förlängningen bröt sig Strömwall in från vänster, skickade upp pucken i nättaket och säkrade bonuspoängen till Frölunda.

– Vi har bra tro på oss i laget och vi känner oss starka, det gör vi. Vi tror på det vi gör och alla köper vårt spelsystem och spelar för varandra, sen har vi bra målvaktsspel idag också. Vi har kul tillsammans. Hela vår kedja, vi trivs tillsammans och Mikael (Ruohomaa) kommer in superbra och är en väldigt klok spelare som kompletterar mig och Max grymt, så en riktigt bra förstärkning till laget, säger Strömwall efter nionde raka segern.