Sju raka i SDHL

Publicerad: 2024-10-11
FHC DAM
Tre nya poäng in på kontot efter en 4-1-seger i Leksand.

Frölunda HC inledde bortaveckan och helgen i Dalarna för match mot Leksands IF, ett lag som inför drabbningen låg på raka motsatt sida av tabellen - näst sist med sex poäng på åtta matcher. Ett lag som sin placering och fyra förluster i följd till trots ändå är ett lurigt motstånd, för i tre av de fyra nämnda förlusterna har man fallit med uddamålet och de två segrar man hittills tagit under säsongen har kommit på hemmaplan. Så det kom inte helt som en chock att Dalalaget kom ut piggt hemma i Tegera Arena och redan efter två minuter skapade matchens första, riktigt stora målchans. Deras poängdrottning från ifjol, Shay Maloney, skrinnade runt en Frölundaback och skapade ett friläge med drygt två minuter passerade - men Maja Helge, i säsongens tredje start, vispade upp plockhandsken och stod för en fin räddning.

Leksand var ändå det lag som skulle dra längsta strået i den första perioden, trots att Frölunda successivt växte in i perioden och skapade flera stora chanser utan att överlista Ellen Jonsson i Leksandsmålet. När Nathalie Lidman - som inför säsongen kom till Frölunda ifrån just Leksand - satt på utvisningsbänken visade hemmalagets Ida Press upp ett fint avslut, tryckte upp pucken i krysset ifrån blålinjen och gav värdarna en 1-0-ledning när bara 48 sekunder återstod av den första perioden.

Svaret från Frölunda läts dock inte väntas allt för länge på - åtminstone inte om man ser till effektiv speltid. För knappt 1,5 minut in i den andra perioden snodde Edit Danielsson pucken, spurtade sig fri och sköt pucken, som efter lite om & men tråcklade sig in bakom Ellen Jonsson i Leksandsmålet.

- Jag ska erkänna att jag faktiskt inte riktigt vet hur pucken gick in, när den väl letade sig in så hade jag redan brakat in i sargen, kommenterade målskytten Danielsson i TV4.

- Vi kom ut lite bättre i andra och fick med oss en tidig kvittering, det ser okej ut efter två perioder och vi har skapat en del bra lägen, men vi behöver vara lite hetare på returerna. De släpper en hel del, så det gäller att vi är där och är lite hetare runt deras bur, avslutade Edit.

Extra växel i

I slutakten klev Frölunda ut och visade klasskillnad, åtminstone i den sista tredjedelen. Emilia Vesa snurrade runt i anfallszon, spelade via Nellie Svensson till Alva Johnsson, som höll i och spelade in i slottet, där Vesa var tillbaka och skarvade in pucken för en 2-1-ledning. Assisten var Johnssons första poäng i Frölundatröjan!

Sedan gjorde Frölunda det enda som krävdes för att plocka hem segern och spiken i kistan kom när Sanni Rantala bjöd på ett läckert mål. Hon fick pucken på blålinjen av Emilia Vesa, fintade sig förbi en Leksandsspelare och pricksköt in 3-1-pucken med sitt andra mål för säsongen. Därefter hade inte Leksand mycket att komma med och Elisa Holopainen fastställde slutresultatet, 1-4, i tom bur med sitt åttonde mål för säsongen.

- Det var inte vår bästa prestation den här säsongen, men vi gjorde det jobb som krävdes i den tredje perioden och det är skönt att vi har möjligheten och färdigheten att kunna göra det de dagar när det inte riktigt går vår väg, kommenterade Michelle Karvinen efter slutsignalen och utvecklade:

- Ligan är bra, det gäller att ha bra tålamod och tro på det vi ska göra. Vi måste vara redo från nedsläpp, i dag var det lite segt och vi kan inte förlita oss på att det kommer hålla att alltid behöva kämpa oss in i matchen så som idag, så vi hoppas på en bättre start på lördag, avslutade Michelle.

Kommande dammatcher

2024.10.13, 16:00 | SDE Hockey - Frölunda HC
2024.10.18, 18:00 | MoDo Hockey - Frölunda HC
2024.10.20, 15:00 | Brynäs IF - Frölunda HC

Matchstatistik

Leksands IF - Frölunda HC 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Skott:
29-35 (3-12, 14-13, 11-10)
PIM: 2-8 (2-2, 0-4, 0-2)
Åskådare: 152

Period 1
1-0 (19:12) | Ida Press (Sofia Sohlin, Emilie Kruse Johansen) PP1

Period 2
1-1 (21:23) | Edit Danielsson (utan assist)

Period 3
1-2 (45:42) | Emilia Vesa (Alva Johnsson, Nellie Svensson)
1-3 (52:28) | Sanni Rantala (Emilia Vesa, Elisa Holopainen)
1-4 (58:37) | Elisa Holopainen (utan assist) ENG

Så här ställde Frölunda upp:

Michelle Karvinen - Hanna Olsson - Elisa Holopainen
Edit Danielsson - Sofie Lundin - Felizia Wikner Zienkiewicz
Andrea Dalen - Emilia Bergeby Hallbeck - Emilia Vesa
Ella Thorbard - Linnéa Pettersson Dove - Ella Hellman

Nathalie Lidman - Sanni Rantala
Paula Bergström - Ebba Westerlind
Alva Johnsson - Nellie Svensson
Maja Beverin

Maja Helge
(Stephanie Neatby)

STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR