Karvinen avgjorde mot Luleå

Publicerad: 2024-10-26
FHC DAM
Frölunda besegrade Luleå efter förlängning i Frölundaborg, 2-1.

Det var en matchtät helg för Frölundas damlag. Skellefteå på fredagen och Luleå på lördagen, båda hemma i Frölundaborg. Fredagens möte med Skellefteå bjöd på många mål men slutade tyvärr med vinst för gästande Skellefteå, 3-4.

Lördagens möte med serieledaren Luleå inleddes starkt med chanser åt båda håll, men det var gästerna som öppnade målskyttet. Luleås Linnea Johansson fick efter femton minuter in pucken bakom Stephanie Neatby och efter det bjöd den första perioden inte på några mer mål. Frölunda gick till periodvila i underläge 0-1.

Under fredagens match fick Alva Johnsson göra sitt första mål Frölundatröjan och på lördagen var det dags för ännu en spelare att göra detsamma. Tidigt i den andra perioden gjorde Paula Bergström 1-1 och därmed sitt första mål för säsongen 24/25 och sitt första i Frölunda HC. Målet innebar lika på tavlan inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fick publiken i Frölundaborg se flera målchanser men fint målvaktsspel satte stopp för mål och efter tre perioder var det fortsatt lika på tavlan, 1-1, och förlängning väntade.

I förlängningen fick Skellefteås Akane Shiga tidigt två minuters utvisning och Frölunda tog time out. När spelet sedan startade dröjde det inte mer än en minut innan Michelle Karvinen klev fram och avgjorde matchen för sitt Frölunda. Två poäng och andra segern mot Luleå avslutar den här matchhelgen för Frölunda.

Nästa match spelar damlaget borta mot Djurgården den 31 oktober och nästa hemmamatch spelas mot HV71 den 13 november. Säkra din plats här.