Jämt, jämnt

Publicerad: 2024-10-23
FHC HERR
Frölunda mot Luleå i Scandinavium och räkna med en tajt match, det mesta talar nämligen för det.

Jo, tack, SHL är en jämn serie, precis som förutspått vid upptaktsträffen i Stockholm för en dryg månad sedan.

För att ta Frölunda som exempel. På sjätte plats i tabellen, men bara tre poäng bakom serieledande Luleå och i den andra riktningen är marginalen i princip lika liten – fyra poäng ner till elfteplacerade Leksand.

För att göra resonemanget än mer konkret. I de sex senaste matcherna har Frölunda vunnit fem och förlorat en med uddamålet – totalt handlar det om sju matcher, av elva, som slutat med bara ett måls marginal (se nedan fakta).

Och vi bara nämner det för sakens skull: fem av de åtta av senaste matcherna mellan Frölunda och Luleå har slutat med uddamålsseger för något av lagen.

Så jo, tack, nog är SHL en jämn serie.

- Jag brukar säga att efter en bra vecka kan man vara ett topplag och efter en dålig ett bottenlag, det är så ligan har blivit, säger Roger Rönnberg och poängterar att just det ställer stora krav på såväl coacher som spelare:

- Det tvingar fram en noggrannhet hos oss. Det viktiga för oss är att göra rätt och att hela tiden förbättra oss, för vi vet att det kommer att vara tajt.

På torsdagskvällen tar Frölunda emot serieledande Luleå i Scandinavium, 19.00, och har förutom Gustav Rydahl full trupp att välja från.

- Luleå är ett lag med hög intensitet och forecheck, som åker mycket skridsko och har många offensivt skickliga spelare. Vi måste komma upp i nivå för att mäta oss med det, menar Roger Rönnberg.

Det råder väskförbud på Frölundas matcharrangemang och samtliga besökare visiteras i entrén, så kom i tid till arenan.

Biljetter till Frölundas möte med Luleå går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Sju av elva:

Frölunda-Leksand 5-1

Rögle-Frölunda 4-3

Frölunda-HV71 3-1

Brynäs-Frölunda 5-3

Frölunda-Örebro 1-4

Modo-Frölunda 1-2

Frölunda-Malmö 2-1

Färjestad-Frölunda 4-5

Frölunda-Linköping 2-1

Frölunda-Timrå 2-1

Växjö-Frölunda 0-1

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR