Första perioden fällde Frölunda

Publicerad: 2023-12-08
FHC DAM
Med en svag start och ett tidigt underläge grävde Frölunda en grop man aldrig tog sig upp ur. Frölunda faller mot Brynäs med 5-1 denna kväll.

Frölunda HC fick uppleva några ruskigt jobbiga första minuter i Moniter ERP Arena i Gävle. Brynäs inledde matchen genom att visa upp sitt fulla register och redan efter en och en halv minut låg laget i underläge. 1-0. Den första perioden var Brynäs egen så gott som rakt igenom. Frölunda HC fick in ett mål genom Matilda Nilsson, hennes sjätte mål på 12 matcher – men hemmalaget vann perioden med 4-1. Det var inget snack om vilket lag som ägde starten.

– Vi har var inte helt redo från start, vi måste jobba på det som lag. Det får inte hända om vi vill vara med i toppen, sa Michelle Karvinen till TV4 Play i första pausen.

Frölundas förväntade snack i periodpaus gav effekt direkt. Även om laget inte lyckades göra några mål i den andra perioden så släppte man heller inte in några. Göteborgarna var starka, tydligare och hjälpte sin målvakt på ett bättre sätt även om Stephanie Neatby stod för en del svettiga räddningar.

– Om vi fortsätter så här i tredje så ger vi oss chansen, sa Ella Hellman i paus med förhoppning om fortsatt bra spel i tredje perioden.

Den tredje perioden var jämn och tät, Frölunda matchade hårt på spelarna med bäst prestation i matchen och scenförändringen från första perioden var ett faktum. Ella Hellman fick rätt, Frölunda fick fart på spelet och tryck i matchen, och behöll det fina spelet från andra perioden.

I slutet av matchen – med dryga fem minuter kvar – gjorde Erika Holst ett djärvt drag när hon tog ut Stephanie Neatby ur målet för att få ut en extra utespelare. Frölunda skapade tryck och gav sig chansen till en reducering.

Men efter ungefär tre minuter fick Brynäs tag i pucken och satte spiken i kistan. Det blev inga fler FHC-mål.

Trots en stark spelmässig upphämtning förlorade Frölunda i Gävle. Den första perioden fällde laget.