Premiärförlust

Publicerad: 2023-09-14
Frölunda HC föll borta mot Timrå IK i SHL-premiären 2023/24, 4-2.

Frölunda HC inledde SHL-säsongen 2023/24 borta mot Timrå IK och fick redan efter dryga minuten en gyllene chans att koppla grepp med ett tidigt powerplay. Istället skulle Frölunda få en riktig kalldusch och mardrömsstart på matchen, för i gästernas powerplay kunde Timrås Robin Hanzl kontra och ge pucken till Magnus Pääjärvi, som ifrån nära håll spräckte Lars Johanssons nolla med 1:38 spelat av matchen. Bara tre minuter senare höll sig Pääjärvi framme på nytt och tråcklade in en sargretur och gjorde 2-0. Hemmalaget utökade dessutom till 3-0 med ett mål i spel fem mot fyra i den första periodens slutsekunder och såg verkligen till att Frölundas start på säsongen skulle bli en uppförsbacke.

Ett något hafsigt och främst defensivt skakigt Frölunda spelade upp sig under matchens mittakt, gjorde ett målvaktsbyte i paus - där Frederik Dichow byttes in istället för Johansson - och där en reducering också kom efter några minuters spel. Linus Nässén och Isac Born stod för ett starkt förarbete som gav Nicklas Lasu en returmöjlighet som förvaltades för 3-1-reduceringen - och blev således Frölundas första målskytt för säsongen.

Det fanns några lägen för Frölunda att ta sig ännu närmre, men i den tredje perioden utökade Elmeri Eronen hemmalagets ledning till 4-1 med två man mer på banan och såg till att ge tillbaka tremålsförsprånget.

Frölunda reducerade i slutminuterna av den tredje perioden - Jere Innala kylig nära mål efter fint förarbete av Malte Strömwall - men närmre kom man inte och fick se sig besegrade med 4-2 i SHL-premiären 2023/24.

- Tråkigt att inleda säsongen med en förlust. Timrå kom ut hårt, var riktigt effektiva i den första perioden och gjorde det svårt för oss att hämta upp, kommenterade Malte Strömwall i TV4 efter slutsignalen och utvecklade:
- Stundtals spelade vi bra men vi var alldeles för mjuka i vissa situationer. Det finns grejer att ta med och det finns grejer att jobba på tills på lördag. Vi har en riktigt skön känsla och kemi i gruppen, jag tycker vi spelar för varandra och vi kommer vara ett starkt lag i år - jag tror det kommer bli en bra säsong, avslutade Malte.