Straffseger i Malmö

Publicerad: 2024-01-06
För femte gången i följd slutade mötet mellan Frölunda HC och IF Malmö Redhawks 3-2. Denna gång vann Frölunda efter straffar.

När Frölunda HC och IF Malmö Redhawks ställs emot varandra nuförtiden så är det mer regel än undantag att endast ett mål skiljer lagen åt när slutsignalen går (blott två av de nio senaste mötena inför i dag har slutat med två måls seger, övriga sju med endast ett mål) - och när lagen möttes i Malmö Arena för säsongens tredje batalj var det fortsatt tight mellan lagen.

Den första perioden var händelserik, tuff och underhållande,. Redan efter fem minuters spel fick Frölunda också en riktigt fin chans att ta ledningen när Linus Nässén blev neddragen i friläge och fick med sig ett straffslag. Malte Strömwall valdes ut som straffskytt, väntade ut Daniel Marmenlind i Malmös mål och var så när att ifrån ganska snäv vinkel raka in pucken, men drog pucken precis utanför stolpen. Strömwall skulle dock vara högst bidragande till att Frölunda ändå skulle ta ledningen i matchen, för med knappa kvarten spelad av den första perioden hittade Malte, i spel fem mot fyra, en fin passning tvärsöver zonen till Jere Innala, som drog till direkt och gav Frölunda ledningen med 1-0.

- Jag såg att en av deras spelare hade tappat sin klubba, det brukar vara enklare att slå igenom passningen då. Jag hittade Innala på bortre och han fick ju på en riktigt fin träff. Gött att se att den gick in, kommenterade Malte Strömwall efter den första perioden och utvecklade:

- Vi kom ut helt okej, snackade mycket om att ta med vårt spel ifrån Karlstad senast och göra det minst lika bra idag som vi gjorde då. Jag tycker nog vi kan komma upp några snäpp till, men en okej start, avslutade Malte.

Femte raka 3-2

Som väntat så skulle lagen vara svåra att sära och spelmässigt var det jämnt från start till mål, men Frölunda växte något mer ju längre matchen led och hade också ett litet försprång mot ett något desarmerat Malmö som endast hade tre fulla forwardskedjor i spel. Malmö kvitterade dock tillställningen med drygt tre minuter kvar att spela av den andra perioden, när Janne Kuokkanen styrde in pucken bakom Lars Johansson.

Frölunda skulle koppla grepp om matchen igen i den tredje perioden och Jere Innala skulle åter vara en förgrundsfigur. Med ett hårt slit bakom förlängda mållinje skapade han sig utrymme att spela in pucken i slottet, där Erik Borg stod välplacerad och rakade in pucken i främre kryss med ett direktskott till en 2-1-ledning knappt sju minuter in i den tredje perioden.

Men, precis som den här texten inleddes så skulle det fortsatt vara tight mellan dessa lag och när Malmö plockade ut målvakten Marmenlind för en extra utespelare så fick man fullträff, Janne Kuokkanen hittade in med ett höstlöv bakom en skymd Lars Johansson och tvingade matchen till förlängning med sitt 2-2-mål.

En underhållande och väldigt chansrik förlängning till trots så uteblev målen och straffar skulle avgöra tillställningen. Lars Johansson gjorde än en gång sitt jobb, räddade samtliga tre straffar medan Noah Dower Nilsson gjorde straffläggningens enda mål och blev matchvinnare med sitt första mål i SHL. För femte gången i rad slutade därmed ett möte mellan Frölunda och Malmö 3-2.

- Vi fick kanske inte igång vårt passningsspel idag och hade inte alls samma skärpa som i Karlstad, Malmö gjorde det också bra med sin intensiva forecheck, men jag gillar vår lägstanivå i dag och jag är glad att vi hittar ett sätt att vinna i dag, menade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:

- Försvarsspelet var stabilt och även om passningsspelet var lite tokigt emellanåt så gav vi inte bort pucken i de där farliga lägena som vi gjort tidigare. Vi satte grunderna i vårt spel, visade ett starkt försvarsspel och Lasse var oerhört lugn och trygg – då har vi chans att vinna alla matcher. Jag är glad att vi vann i dag, avslutade Roger.