Sjätte raka?

Publicerad: 2024-10-09
FHC HERR
Ja, men då åker vi igen. Färjestad för första gången den här säsong och Frölunda har fem raka segrar mot ärkerivalen.

Ni kan ju historien. De snudd på episka SM-finalerna i början av 2000-talet. Den fantastiska kvartsfinalserien 2022/2023, som Frölunda tog hem i den sjunde och avgörande matchen. Åtskilliga heta möten i serien sedan början av 1960-talet som byggt en rivalitet som är på riktigt. Frölunda mot Färjestad kittlar. Frölunda mot Färjestad engagerar. Frölunda mot Färjestad är en modern klassiker som de båda lagen, och dess supportrar, vårdar, vurmar och värderar.

- Det har alltid varit stora matcher, något extra, bekräftar Karlstadfödde och Färjestadfostrade Erik Thorell, och han om någon borde ju veta.

I morgon, torsdag, är det dags igen. Färjestad tar emot Frölunda i Löfbergs arena och närhistoriskt är det fördel bortalaget. Svårt att ta in, kanske, men Frölunda har fem raka segrar mot ärkerivalen.

- Jag tror inte det betyder så mycket, det har varit tajta matcher. Men samtidigt stabilt av oss, det visar att vi kan lyfta oss i den här typen av möten, menar Erik Thorell som tycker så här om att ställas mot sin gamla klubb för första gången den här säsongen:

- Det skall bli jävligt roligt, det brukar bli bra matcher när vi möts.

På onsdagsträningen i Frölundaborg var det återigen några spelare som saknades på grund av sjukdom, Noah Dower Nilsson, Linus Högberg och Linus Nässén.

- Det är något som går och bara att acceptera, konstaterar Roger Rönnberg, som inte utesluter att sjuklingarna kan spela på torsdagskvällen.

Sedan tidigare är Gustav Rydahl, Noah Hasa och Wiktor Nilsson indisponibla.

Om att möta serieledande Färjestad för första gången den här säsongen tycker Roger Rönnberg så här:

- Färjestad är ett väldigt bra lag och vi behöver göra en toppinsats. Det är alltid kul att komma till deras lada och eftersom det är just Färjestad behövs det ingen extra taggning.

På lördag är Frölunda tillbaka i Scandinavium, Linköping 15.15. Biljetter till den matchen går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Fem senaste mot Färjestad:

Färjestad-Frölunda 1-3

Färjestad-Frölunda 1-2

Frölunda-Färjestad 2-1

Färjestad-Frölunda 2-4

Frölunda-Färjestad 5-4

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR