Helgens andra, tre poäng mot LHC

Publicerad: 2024-02-17
FHC DAM
Frölunda besegrar Linköping i den näst sista omgången av SDHL. Med en omgång kvar har FHC säkrat sin topp 4-placering. Seger 3-2 denna hockeylördag.

Matinématch i Frölundaborg, drygt ett halvt dygn efter fredagsmatchens avslut. Frölunda med vind i seglen och en skön 1-0-vinst i bagaget tog emot Linköping på hemmais denna lördag. Ett Linköping som också spelade igår, fredag, när man i Jönköping slog HV71 med 4-1. Frågan inför matchen: vilket lag var mest redo för en back-to-back-helg och dagens match.

Svaret, i alla fall initialt i matchen, var Linköping. Frölunda HC hamnade i en tidig uppförsbacke när bortalagets Sara Hjalmarsson gav sitt lag ledningen med 1-0 efter ett skott mellan skydden på Stephanie Neatby. Men underläget sänkte inte modet i hemmalaget, snarare tvärt om. Frölunda spände bågen och tryckte på. Med flertalet farliga chanser, två tillfällen i power play så hängde en kvittering i luften innan första 20 var slut. Frölunda spelade en tuff och intensiv hockey med hårda närkamper. Spelare som Felizia Wikner-Zienkiewicz och Matilda Nilsson var starkt bidragande till att trycka upp tempot.

Lundins sjätte

Precis som i fredagsmatchen var spelet tight, hårt med två välförsvarande lag. Två lag som båda letade efter den sista formen inför slutspelet som drar igång på fredag i nästa vecka. Bara en grundseriematch återstår efter idag. Frölunda matchade hårt på dom tre första kedjorna och sökte målform på flera olika spelare. På backsidan spelade man alla backpar kontinuerligt, bara extrabacken Maja Beverin fick blygsamt med istid.

Det skulle dröja till efter dryga halva matchen innan Frölunda HC fick betalt i matchen. Med sitt sjätte mål för säsongen lyckades Sofie Lundin få in pucken bakom ligans tätaste målvakt (leder i räddningsprocent, 93.93%) Ebba Svensson Träff.

Dalen avgjorde

Kvitteringen stod sig en dryg minut in i den tredje perioden. Tuva Kandell visades ut för tripping och Linköpings målfarligaste spelare Justin Reyes tog chansen i det numerära överläget. Men underläget på 2-1 skulle inte stå länge. Andrea Dalen kvitterade bara två minuter senare och med knappa tio minuter kvar av matchen kom ledningenmålet.

Andrea Dalen lyckades, efter en brötig situation framför mål, gräva fram pucken och peta in den i nät, igen. Frölunda säkrar i och med dagens seger en topp 4-placering SDHL 23/24. Nu väntar slutspel.