Seger i sista seriematchen

Publicerad: 2024-03-12
Frölunda stängde seriespelet med seger över Skellefteå. I en match där kedjan med Erik Thorell, Noah Hasa och Linus Öberg avslutade starkt.
- Det är svårt att se när en kedja växer ihop rent kemimässigt men dom har verkligen vuxit ihop dom tre, säger Roger Rönnberg efter 4-2-segern.

Tisdagsmatch mot Skellefteå, hemma i Scandinavium, fick stänga seriespelet för den här säsongen. Då såg Frölunda till att ta sin 24:e trepoängare.

Bortsett från att Skellefteå hade guldläge i inledningen av matchen när man kom två mot en så handlade det mesta under de första tio minuterna om Frölunda.

Inte så oväntat kanske eftersom FHC efter knappt fem minuter hade skickat in matchens första mål via Erik Thorell och i nät av Noah Hasa.

Powerplayproblematiken

Skellefteå hade svårt att hålla klubban i styr första perioden och åkte ut för hög klubba två gånger om, men det var inget Frölunda lyckades förvalta då man hade svårt att etablera sig i offensiven i spel en man mer.

Och just det Frölunda inte lyckades med i första perioden såg Skellefteå till att göra betydligt mer effektivt.

Vägen in i matchen för gästerna kom när Jere Innala drog på sig en utvisning med en och en halv kvar av första perioden.

Då tog det inte många sekunder innan kvitteringen kom.

Vunnen tekning, inbrytning mot mål och avslut upp i krysset till 1-1. En ställningen som stod sig perioden ut.

- Vi har bra koncentration och bra tryck i laget - framför allt i fem mot fem. Jag är naturligtvis inte jätteimponerad över powerplayspelet, idag heller. Men det viktigaste är där och det är attityden, säger Roger Rönnberg.

Tidigt avgörande

I den andra perioden var det gästerna från Västerbotten som startade bäst, och satte press mot FHC-kassen. Men Frölunda kom tillbaka in i matchen, och väl med igen tog det inte många minuter för FHC att återta ledningen.

Erik Thorell såg till att på nytt ligga bakom Frölundas mål.

Thorell dumpade pucken till Henrik Tömmernes vid sargen, fick tillbaka den och skickade in 2-1.

Ett boxplay och ett bortdömt mål senare gick Frölunda till pausvila inför den tredje perioden med ledningen intakt.

Den tredje perioden blev den målrikaste där FHC utökade två gånger om. Trots reducering av Skellefteå med tio kvar av matchen kunde Frölunda stänga grundserien i bekväm stil.

Och precis som i de två första perioderna fanns två gemensamma nämnare i målprotokollet: Erik Thorell och Noah Hasa.
Thorell med ännu en assist och Hasa med sitt andra mål för kvällen. Efter 4-2-segern höjer Roger Rönnberg kvällens poängstarka kedja.

- Jag tycker sedan Thorell kom tillbaka så har han drivit på och gett den här extrakryddan till Hasa och Öberg. Och jag tycker Hasa och Öberg sedan vi parade ihop dom två har spelat bra. Sen har Thorell kommit in med sin skicklighet och gett dom lite extra, både skill och bite - att tävla jäkligt hårt och tordes spela insida. Det är svårt att se när en kedja växer ihop rent kemimässigt men dom har verkligen vuxit ihop dom tre.

Nu väntar Leksand i kvartsfinal, där matchserien (spelas bästa av sju) drar igång fredag 22 mars.
Biljetterna till slutspelet släpps onsdag 13 mars klockan 10.00.