OG Clean Fuels ny huvudpartner

Publicerad: 2023-09-11
FHC PARTNER
Frölunda HC är glada över att kunna presentera klimatsmarta OG Clean Fuels till ny huvudpartner, den högsta nivån.

OG Clean Fuels är verksam inom den hållbara mobilitetsmarknaden som gör det möjligt att köra med klimatsmarta och miljövänliga drivmedel. OG grundades 2008 och har sedan dess byggt upp ett internationellt nätverk av tankstationer i Nederländerna, Tyskland, Italien och Sverige. Med egen produktion och hållbara partnerskap har OG idag fler än 300 tankstationer för biogas, vätgas, el och HVO 100 i Europa. 

Företagets mål är att bli den största leverantören av klimatsmart bränsle i Europa med egen produktion.

– Det är väldigt inspirerande och spännande att välkomna in en ny huvudpartner till föreningen. Framför allt bra med en ny partner från en ny bransch som vi inte har varit i kontakt med förut, säger Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler.

Nyligen etablerade i Göteborg

Under 2022 förvärvade OG Clean Fuels 40 tankstationer varav 15 stationer för biogas finns i Göteborgsområdet. I och med etableringen i regionen kändes det självklart att bli huvudpartner till  Frölunda HC.

– Vi är väldigt glada över att bli huvudpartner till Frölunda Hockey Club då vi förutom idrottsintresset även har gemensamma ambitioner vad gäller miljö och hälsa. Frölunda HC är kända för att ha utvecklat en exceptionell miljö för sina ungdoms/A-lag vilket harmonierar med vår övertygelse om att främja barn och ungdomars tillväxt, säger Marcel Borger, vd på OG Clean Fuels. 

”Enorm potential”

Samarbetet mellan Frölunda HC och OG Clean Fuels har en enorm potential för båda parter. 

– Frölunda HC:s engagemang för att utveckla unga talanger stämmer perfekt med vår egen vision. Genom att ge stöd till barn och ungdomars tillväxt kan vi bidra till att bygga upp ett starkare samhälle. Frölundas ambition om att hälften av spelarna i A-laget ska komma från deras egen akademi återspeglar hur vi på OG ser på utveckling. För det är när vi kan inspirera andra som vi skapar broar mellan visioner. [1] Frölunda HC:s starka närvaro i idrottsvärlden ger oss en unik plattform att sprida vårt budskap om hållbarhet och samhällsengagemang till ännu fler, avslutar Marcel Borger.

Läs mer om vår partner OG Clean Fuels genom att klicka här.

Frölunda HC
STOLTA HUVUDPARTNERS