Bruten vinstsvit

Publicerad: 2024-02-24
Frölunda HC föll efter straffar mot HV71 och fick se vinstsviten avslutad på nio matcher.

Närmare tio bussar och 500 supportrar hade tagit resan ifrån Göteborg till Jönköping för att fylla övre etage på ena kortsidan i Husqvarna Garden när Frölunda HC gästade HV71.

Det var en fartfylld, chansrik kamp med ett högt underhållningsvärde och de båda målvakterna, Lars Johansson och Frederik Dichow, sattes på prov från tidigt i matchen.

Frölunda öppnade målskyttet i den andra perioden, där gästerna kom ut starkt och tog ett starkt grepp om matchbilden initialt. Drygt sex minuter in skickade Christian Folin in ett stenhårt direktskott ifrån den högra tekningscirkeln och satte Frölunda i en 1-0-ledning.

- När (Noah) Hasa fick pucken bakom mål så kände jag att det skulle kunna bli ett bra läge och valde att gå för det. Pucken kom upp och jag fick på en riktigt bra träff. Det är väldigt kul att få göra mål, det händer inte så ofta så det gäller att njuta när man gör det, uttryckte målskytten Christian Folin i TV4 om sin fullträff.

Men gästerna skulle inte få hålla ledningen särskilt länge, för bara två minuter senare ådrog man sig en utvisning som skulle få HV71 att helt ta över perioden. I efterdyningarna av det numerära överläget kunde Isac Brännström raka in en stolpretur bakom Lars Johansson för 1-1 och HV71 skapade därefter en stark forcering mot Frölundakassen under periodens andra halva, men skulle trots ett skottövertag på 11-3 i perioden inte lyckas överlista Lars Johansson än en gång.

Det var inte mycket som stämde för Frölundas del i den tredje perioden, åtminstone inte i spelet med puck. I spelet utan puck var det ett uppoffrande, hårt kämpande lag som gjorde allt för att hjälpa Lars Johansson att hålla pucken utanför målburen. Offensivt skapade man någon enstaka stor chans i jakten för att ta hem segern den här kvällen, men det skulle mer och mer handla om att stänga till bakåt - och man gjorde det så pass bra att matchen tvingades till straffläggning efter en mållös förlängning. Väl där klev Henrik Borgström fram för HV71 och avgjorde med två mål, fixade extrapoängen till smålänningarna och bröt Frölundas vinstsvit.

- Vi var slarviga i dag, dålig passningskvalité, spelade otydligt med puck, vi letade tid när vi borde satt fart på det och tvärtom. Jag anser att vi förtjänade att åka dit idag och jag hoppas att det kan ge oss en gnista in i nästa vecka, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

- Det finns en sak som jag är nöjd med och det är hur killarna slet för att det inte skulle slinka in en puck bakom Lasse. Offerviljan var det inget fel på, men vi hade inte riktigt koncentrationen och fokuset till att spela nog bra med pucken idag. Vi har killar som tar ansvar, som verkligen vill vinna, men vi möter ett bra lag också. Det är lite som tippar över, men det finns mycket i vårt spel som kan vara mycket bättre än det vi visade upp i dag, avslutade Roger.