Förlust mot Timrå

Publicerad: 2024-01-18
Det fanns en trend att upprätthålla och en svit att bryta. Frölunda lyckades inte med något när man föll mot Timrå med 6-2.
– Det är tråkigt, vi har kämpat hårt för att nå den standarden jag ändå tycker att vi har kommit upp i. Vi ska inte tappa ödmjukheten så här lätt, det är lite skämmigt att spela den här matchen faktiskt, säger Max Friberg efter förlusten.

Frölunda har haft det svårt mot Timrå och statistiken kring det talar sitt klara språk: Sex raka förluster för FHC mot Timrå. På torsdagskvällen såg man, efter den första perioden, ut att vara på väg att bryta sviten  och samtidigt bygga vidare på den starka form man haft senaste tiden. Men så blev inte utfallet.
Istället blev det som så många gånger förr  förlust mot Timrå. Den sjunde i ordningen.

Det gick inte att känna igen oss så som vi varit de senaste veckorna, tråkigt. Det är tråkigt vi har kämpat hårt för att nå den standarden jag ändå tycker att vi har kommit upp i. Vi ska inte tappa ödmjukheten så här lätt, det är lite skämmigt att spela den här matchen faktiskt. Det är tuffa hårda grejer vi inte gör den här matchen. Sätta press, vinna närkamper, gå hundra procent. Jag tycker vi går kanske 50-75 procent och ett lag som Timrå gör det jäkligt bra när dom får lite utrymme, säger Max Friberg efter förlusten.

Oväntade ledningsmålet

Matchen inleddes med ett högt tempo och jämt fördelat spel där Timrå stod för matchens första jättechans att ta ledningen. Det när Magnus Pääjärvi kom helt rent mot Frans Tuohimaa i Frölundakassen. Avslutet rakt i bröstet var däremot ingen större utmaning för FHC-keepern. Timrå fortsatte sätta press även om Frölunda till slut kunde svara genom Erik Borg som fick ett gratisläge framför mål, efter en lång duell intill sargen som resulterade i att pucken petades loss och hamnade hos Borg, men avslutet letade sig inte förbi Timrås målvakt.

Efter att spelet skiftat en del mellan lagen hade Frölunda plötsligt spräckt nollan.

Henrik Tömmeres mål kom lite som en blixt från klar himmel. Tömmernes skickade in en puck på mål som stöttes undan av Timråmålvakten i förstaläget, men puckbanan på returen blev hög och gick rakt upp, vilket resulterade i att den singlade ner bakom ryggen på Tim Juel i kassen.

– Först uppfattade jag att den gick in, men så blev jag lite orolig när lagkamraterna var sena med att fira. Men ett skönt mål, man ska ha lite tur också, sa Tömmernäs om 1-0-målet.

Ledningen som kom efter drygt dyra minuter spel blev dock kortvarig.

Bara 23 sekunder senare var det kvitterat. Direkt på tekning i mittzon satte timrå fart mot FHC-målet och fick utdelning.

När en fartfylld och svängig första period tickade mot slutminuten tog Frölunda ledningen på nytt när Jere Innala skickade upp pucken i bortre krysset.

Frölunda höll ställningen och gick in i andra perioden med en 2-1-ledning.

Väl i mittenperioden det tog inte många minuter innan FHC hade bjud på kvällens tredje mål.

Jere Innala bröt Timrås uppspel vid blå, smet mellan tre rödklädda och skapade ett två mot ett-läge där han hade Tom Nilsson med sig. Men passningen satt inte och läget för Nilsson försvann.

Mardrömsminuterna

Istället blev det kvitterat efter sju minuters spel efter att Frölunda blivit av med pucken bakom eget mål, Timrå kunde spela inåt och bakåt till Jonathan Dalén som skickade in kvitteringen, 2-2.

Fyra minuter senare gjorde hade Timrå vänt matchen. Först genom 3-2, följt av 4-2 - med bara femton sekunder mellan målen.

Efter en inledning där det endast kom tre skott på mål under de första tio minuterna, så tog Timrå över rejält efter att ha vänt matchen helt på drygt fyra minuter, när man först gjorde 3-2 följt av 4-2. Mellan målen skilde det bara 15 sekunder.

Frölunda hade svårt att få bort pucken och spelet från egen zon, även om man stundtals kom upp med snabba avslut mot Timråkassen. De få vassa chanser man fick till i mittperioden kom i samband med spelvändningar där avsluten togs nästan lika snabbt som man äntrat offensiv zon.

Med bara en och en halv minut kvar av mittenperioden utökade Timrå till 5-2 och Frölunda gick till paus i ett tremålsunderläge inför slutperioden.

Jag tycker vi uppträder fruktansvärt nonchalant i egen zon. Det kommer som en blixt, vi har spelat bra under en längre period, det är tråkigt. Spelarna får ta ansvar och höja sin koncentration där ute, sa tränare Roger Rönnberg inför tredje.

"Kommer inte upp i den höga standarden"

Den tredje perioden gick inte Frölundas väg. Man lyckades inte komma tillbaka in i matchen när starten blev allt annat än önskad.

Det gick två minuter så hade Timrå gått upp till 6-2.

Max Friberg hade en jättemöjlighet att sätta en reduceringspuck när han befann sig vid vänstra stolpen helt omarkerad när returen kom, men Timrås målvakt hann till allas förvåning över med plockhandsken. Det ville sig verkligen inte för FHC den här kvällen.

Vi kommer inte upp i den höga standarden som vi lärt känna oss vid de senaste veckorna. Vi får kolla på det, men jag tror mycket ligger i att gå in och tävla. Det Tucker jag inte vi gjorde idag, säger Friberg efter matchen som slutade 6-2.