En tappad poäng, men två vunna

Publicerad: 2023-12-10
FHC DAM
En tvåmålsledning tappades i tredje perioden, men Frölunda HC knep ändå bonuspoängen efter en 3-2-seger borta mot Leksands IF.

Frölunda HC är på väg in i en period med väldigt lugnt matchande; nästa vecka stundar landslagsuppehåll och därefter spelar man endast två matcher innan årsskiftet. I denna veckas sista match stod Leksands IF för värdskapet i en kamp som länge var väldigt tillknäppt och egentligen inte bjöd på fler än några få större målmöjligheter. Det skulle ta dryga halvtimmens spel innan Michelle Karvinen på egen hand rundade en Leksandsback med en fin dragning och distinkt prickade bortre nätmaskorna för 1-0 med säsongens 14:e kasse - vilket innebär en andraplats i skytteligan, blott ett mål bakom Luleå HF/MSSK:s skarpskytt Petra Nieminen (när artikeln skrevs).

Målet gav lite av en islossningseffekt, för Frölunda trummade på, fick med sig ett powerplay kort därpå och kunde i efterdyningarna utöka ledningen till 2-0 när Felizia Wikner Zienkiewicz stod välplacerad i slottet, rakade in pucken och bröt en nio matcher lång mållös svit.

- Det är en tight men rolig match, skönt att vi fick sätta två puckar innan paus, sade Michelle Karvinen i TV4 efter den andra perioden.

- Vissa matcher är det lite mer finlir, idag är det mer hårt jobb och den som vill mest får utdelning. Jag kan uppskatta sådana matcher och det krävs att man står upp för varandra.

En tappad poäng

Frölunda skulle länge se ut att inte ha några större problem att i den tredje perioden hålla ut och avstyra Leksands försök att ta sig in i matchen. Leksand tryckte på och försökte hota, dock utan någon större framgång under aktens första kvart. Men med fem minuter kvar att spela så skickade hemmalagets Nathalie Lidman in ett klassavslut i krysset och bara 44 sekunder senare så gjorde Tereza Radová det på egen hand när han fintade sig förbi Lindsay Agnew och kyligt lade in 2-2-pucken mellan benskydden på Maja Helge - plötsligt var matchen kvitterad och förlängning tvingades för att sära på lagen.

Bara några sekunder in i förlängningen blev hemmalagets Ida Press avblåst för offside i samband med ett friläge, avlossade ett skott långt efter avblåsning och gav Frölunda möjligheten att avgöra matchen i powerplay. Där fick Sofie Lundin chansen och rakade in vinstpucken ifrån slottet, Frölunda knep bonuspoängen och besegrade Leksands IF med 3-2.

- Det är lite synd att vi bjöd in dem i den tredje perioden, vi blev för passiva och backade hem lite väl mycket istället för att gå framåt, uttryckte matchvinnande Sofie Lundin i TV4 efter slutsignalen.

- Vi fick lite problem i egen zon och fastnade där ganska mycket, så vi måste se till att få bättre spel ur egen zon. Vi ville såklart ha tre poäng, men två är bättre än en och det får vi ta med oss, avslutade Sofie.

Nästa match äger rum på onsdag den 20:e december, när vi gästas av SDE Hockey. Det är också vår sista hemmamatch i SDHL för året, så passa på att fira in julen i Frölundaborg. Biljetter från 100 kr hittar du här.