Frölunda drar ifrån i topp 4-jakten

Publicerad: 2024-03-05
FHC HERR
Frölunda säkrar två poäng i jakten på topp fyra. Linköping halkar bak. Efter en jämn drabbning kunde Jere Innala avgöra, med sitt andra mål i matchen, i förlängningen.

Två gånger om ledde Frölunda matchen och två gånger om kvitterade Linköping inom loppet av några få minuter. Dramat i Scandinavium fick avgöras i förlängning. Jere Innala sköt två poäng till Göteborg.

I kampen om fjärdeplatsen stod mycket på spel i kvällens match. Frölunda (4) med fem poäng ner till dagens motståndare Linköping (5) hade som ambition att dra ifrån och dra iväg för att ta sig närmare en säkrad hemmafördel i slutspelet. Linköping med det motsatta.

Så här långt in på säsongen har vi lärt oss att känna igen några mönster. Christian Folin tacklas, Lasse Johansson storspelar i mål, Malte Strömwall skapar chanser och Mikael Ruohomaa lyfter sina kedjekamrater. Den sistnämdes effekt skulle visa sig direkt avgörande för kvällens match. I en för kvällen helt ny kedjeformation spelade Ruohomaa center mellan Jere Innala och Linus Nässén. Trion bildade en kedja som direkt från start visade hög nivå och skapade farliga lägen.

Matchen igenom följde lagen varandra tätt åt. Efter full tid var ställningen 2-2 och skottstatistiken 26-23. I mitten på den andra perioden sköt Jere Innala 1-0 efter en fin soloprestation från egen zon. Två minuter senare kvitterade LHC. Och i början på tredje fixade Christian Folin en ny ledning. Fem minuter senare stod det 2-2.

Matchen gick till förlängning och målskytten från andra perioden Jere Innala, fylld med energi efter sin högklassiga insats i matchen, fick avgöra väl där. Frölunda säkrar därmed två poäng och distanserar Linköping med ytterligare en poäng. Efter kvällens omgång ligger istället Leksand femma i tabellen, fem poäng bakom Frölunda. Tre matcher återstår av grundserien.

Nästa match spelas på torsdag, borta i Luleå.