Andrea Dalen avgjorde i förlängningen mot LHC

Publicerad: 2024-09-08
FHC DAM
Genrepet är gjort, på fredag startar SDHL och Frölunda avslutade försäsongen med en jämn match mot Linköping. Seger 5-4 efter förlängning i Frölundaborg.

Frölunda mötte Linköping på bortais i fredags och vann då med 5-0. Söndagens möte hemma i Frölundaborg blev en betydligt jämnare match. Efter fulltid var det jämt på tavlan, 4-4 och förlängning väntade. I spel tre mot var det fredagens tvåmålsskytt Andrea Dalen som klev fram och gjorde det avgörande målet. 5-4 och Frölunda avslutade försäsongen med en vinst. 

– Varje match är ny och Linköping kom ut hungriga idag och satte bra press på oss. Vi hade lite utmaningar i att hitta samarbetet men när vi väl gör det så tycker jag att vi löser det bra säger lagets assisterande tränare Marcus Anselm.

Fem av matchens mål gjordes i powerplay, tre av Frölundas och två av Linköpings.

– Special teams stod ut idag och påverkade oss men överlag var det en bra arbetsinsats av laget och ett bra genrep inför premiären. Vi har små taktiska delar att fila på men vi är väldigt laddade och redo inför fredag, säger Anselm.

SDHL-säsongen startar hemma i Göteborg (Frölundaborg) den 13 september. Biljetter till premiären köper du genom att klicka på denna länk.

All statistik från matchen hittar du genom att klicka här.

Frölunda HC startade med följande lag:

Michelle Karvinen - Hanna Olsson - Ella Hellman

Felizia Wikner Zienkiewicz  - Sofie Lundin - Andrea Dalen

Elisa Holopainen - Linnéa Pettersson Dove - Emilia Vesa

Emilia Bergeby Hallbeck  - Edit Danielsson

Nellie Svensson - Sanna Rantala

Paula Bergström - Natalie Lidman

Felicia Linder - Maja Beverin

Maja Helge

(Stephanie Neatby)

Frölunda HC
STOLTA HUVUDPARTNERS