Tappad ledning till förlust, igen

Publicerad: 2024-10-25
FHC DAM
Frölunda HC föll hemma mot Skellefteå AIK, 3-4.

Efter en knapp månads tid utan hemmamatch var Frölunda HC äntligen hemma i Frölundaborg igen denna fredagskväll. En publiksiffra på 1372 personer fick se ett hemmalag som trots allt inledde starkt spelmässigt, men det var gästerna Skellefteå AIK som öppnade målskyttet. Marah Wagner var framme och brötade in en lös puck bakom Maja Helge för en ledningspuck med lite styvt halva öppningsakten spelad.

Sofie Lundin är en av ligans starkaste målskyttar och hon visade även den här kvällen prov på sina färdigheter. Hon petade pucken förbi en Skellefteåback, åkte in mot mål och tryckte in sitt nionde mål för säsongen. Hemmalaget skulle även ha en ledning innan den första perioden var färdigspelad, Ella Hellman noterade för säsongens första mål när han äntrade zon centralt och avlossade ett distinkt skott förbi Camryn Drever till 2-1.

Frölunda hade till stor del god kontroll på matchen och utökade halvvägs in i kampen ledningen till 3-1, när Alva Johnsson följde med upp i ett anfall, rakade in pucken och noterades för sin första fullträff i Frölundatröjan.

- Det är såklart jättekul att få göra sitt första mål i Frölunda, men det viktigaste för mig är att vinna matchen, kommenterade Alva i TV4 om målet.

Tungt ras ... igen

Gästernas gensvar efter Johnssons 3-1-mål lät sig inte väntas, bara 38 sekunder skulle det ta för Nikita Bergmann att dyka upp på en retur och raka in reduceringen för att påbörja vad som skulle landa i ytterligare ett ras och förlust för Frölundas del.

Det var inte många dagar sedan Frölunda var i Gävle och tappade en 4-1-ledning sent i den tredje perioden till 4-4 och OT-förlust borta mot Brynäs IF, men läxan av det tappet hade inte riktigt gjorts till den här dagen. I slutakten kom gästerna ut klart starkare, drev på starkt för att fortsätta hota Maja Helge i Frölundas mål. Knappt halvvägs in i perioden kom kvitteringen och av bara farten hade gästerna, några minuter senare, också fullbordat vändningen och satt i en 4-3-ledning efter en suverän soloauktion av Nikita Bergmann.

Frölunda försökte, några få spelare stack ut i jakten på kvittering, men riktigt nära kom man inte att luckra upp ett tight spelande Skellefteåförsvar och gästerna höll ut, tog tre poäng och förkunnade att Frölunda föll för tredje matchen i följd.

Vi gör inte en bra match i det stora hela! Stundtals har vi ett bra spel och skapar lägen, men det håller inte att göra det så lite som vi gör, vi behöver göra det i 60 minuter, kommenterade Sofie Lundin i TV4 efter slutsignalen och utvecklade:

- Vi slutar åka skridskor, slappnar av och tror att matchen är klar, precis som vi gjorde mot Brynäs och vi borde ha lärt oss av det. Mot Luleå måste vi spela mycket bättre än i dag, det är ett väldigt bra lag så vi måste vara med från start, spela hela vägen och våga köra, avslutade Sofie.

Chans till snabb revansch redan i morgon, lördag kl 16:30, när tuffaste, möjliga motståndare i Luleå HF / MSSK kommer på besök i Frölundaborg. Säkra din plats här.