Årets första seger - fällde Linköping på bortais

Publicerad: 2024-01-14
FHC DAM
Frölunda kopplade direkt taget om matchen borta mot Linköping och släppte sen aldrig riktigt in LHC i matchen, som slutade med en 4-1-seger.

Det tog endast tre minuter för Frölunda att spräcka nollan när Ebba Strandberg hittade klubbladet till Michelle Karvinen framför Linköpings mål, och där gjorde Karvinen inga misstag. Pucken skickades in i högra krysset när Frölunda tog ledningen - och Michelle Karvinen noterades för sitt 100:e mål i Frölundatröjan, den första damspelare att nå den milstolpen.

Därefter tillhörde första perioden gästerna. Frölunda kontrollerade farten, pucken och matchbilden och Linköping kom först att sätta lite mer press på Frölunda i slutet av perioden, men någon kvittering fick man inte in. Stephanie Neatby stod emot de få skott som kom mot FHC-kassen, även om LHC var riktigt nära att spräcka nollan när man direkt in från utvisningsbåset stormade mot Neatby men pucken som låg lös bakom Frölundakeepern petades undan i sista sekund.

- Jag tycker vi kommer ut rätt så strakt, sen är vi lite slarviga i slutet, säger Strandberg i pausvilan innan hon kommenterar framspelningen till 1-0-målet.

- Jag försökte bara få pucken på Michelles klubba och som tur var satt den och gick in, så det var väl bra.

Kvitteringen

Den andra perioden fick en helt annan ingång när hemmalaget ganska direkt kom med kvitteringen. Även om Neatby räddade första avslutet så var hon chanslös på returen och 1-1 var ett faktum, endast två minuter in i mittenperioden.

Det snabba kvitteringsmålet gav en mer böljande matchbild än i första perioden där spelet både svängde betydligt mer och Frölundas övertag minskade. Men när Felizia Wikner Zienkiewicz på egen hand tog sig upp från runden och in centralt innan hon avlossade, såg hon till att åter sätta Frölunda i förarsätet.

Med en 2-1-ledningen att spela på utökade Lindsay Agnew till 3-1 fem minuter senare när hon först skottade på täckande LHC-spelare för att direkt ta upp pucken igen, och på andra försöket gick det vägen.

Trots utvisning och spel i boxplay med tre och en halv minut kvar så lyckades Frölunda hålla ställningen perioden ut.

Stängde matchen i tom kasse

I den tredje var det ett jagande Linköping som gick för en reducering. Men trots ett högre tryck mot Neatby och Frölundamålet så såg FHC till att inte släppa in LHC i matchen.

Perioden såg ut att förbli mållös även om det fanns bud på utökad ledning, inte minst när Martilda Nilsson hade dubbelchans från nära håll, men LHC:s målvakt motade.

Det var först när Linköping tog ut målvakten som fjärde målet kom för Frölunda. Michelle Karvinen skickade in sitt andra för dagen och satte slutresultatet 1-4.