Förlust mot Malmö – sviten bruten

Publicerad: 2024-02-27
Frölunda lyckades inte studsa tillbaka efter bortaförlusten mot HV, och nu är även segersviten på hemmais bruten. Efter nio raka vinster i Scandinavium föll Frölunda mot Malmö med 1-4.
- Sur förlust, jag tycker första delen är bra men det krävs mer den här delen av året, säger Henrik Tömmernes.

Efter en mållös första period, där det fanns lägen både för Frölunda och gästande Malmö att spräcka matchnollan, inte minst hade Noah Hasa läge i ett två mot två ihop med Linus Öberg. Men nollan förblev intakt och lagen gick till första pausvilan utan några gjorda mål.

Den andra periodeon blev något annat.

Frölunda fick smakstart när man slog till i powerplay, efter att Malmö dragit på sig en utvisning i offensiv zon där man rev hjälmen av Christian Folin. Med en man mer på isen behövde FHC bara 28 sekunder innan Jere Innala styrde in pucken från Henrik Tömmernes skott och satte Frölunda i förarsätet, två minuter in på mittenperioden.

Minuten senare väntade nästa powerplay för Frölunda, men trots att man i princip parkerade i offensiv zon fick man inte in pucken bakom Adam Werner i Malmös mål.

Istället blev det Malmö som kom med matchens nästa mål. Sekunder efter att man blivit fulltaliga igen stod man för ett klapp-klapp spel som ställde Frölundaförsvaret och kvitteringen var ett faktum.

Mittenperioden gick på i ett högt tempo men chanserna uteblev och några fler mål kom det inte. Både Lasse Johansson och Adam Werner mellan stolparna stod stabilt och släppte inget mer förbi sig.

- Vi behöver vara lite mer intensiva vid mål och skapa lite mer tryck för vi har ändå ganska mycket puck i deras zon men inte så mycket chanser, säger Henrik Tömmernes.

Sviten bruten

Den tredje perioden kom med tre mål, men inget av dem noterades Frölunda för.

Matchen slutade 1-4 till Malmö som satte den berömda spiken i kistan när Frölunda plockat ut Lasse ur kassen med tre och en halv minut kvar.

Med det är segersviten på nio raka vinster på hemmaplan bruten.

- Det är två, tre situationer i matchen som gör att vi förlorar den här matchen, säger Roger Rönnberg efter matchen.

- Malmö är ett lag som kampar och spelar på en hög nivå idag, så vi blir testade. Jag tycker vi startar matchen på en bra nivå, från rätt ände och vi har en första period där vi är solida och lugna, skapar inte jättemånga chanser men har några rikligt bra.