Segersviten bruten i Småland

Publicerad: 2024-10-19
FHC HERR
Ännu en match som slutade målsnålt. Frölunda faller i Växjö – med 1-0.

Frölunda HC åkte ut på isen i Vida Arena, Växjö, med självförtroende från fem raka segrar i SHL, varav tre kommit på övertid. Formen har varit god och pekat uppåt för Göteborgarna. Alla matcher har dock speglat ligans kvalité, Frölunda har vunnit samtliga fem med uddamålet. Inför lördagens möte låg Växjö (9) tre poäng bakom Frölunda (4) i tabellen, på 15 respektive 18 poäng. Fyra lag mellan, ynka tre poäng som skiljde. Ligan är jämn, så att säga.

Lördagskvällen i Småland inleddes på samma sätt som vi vant oss vid från de senaste matcherna. Målsnålt. Den första perioden passerades utan att något av lagen hittade nät. Emil Larmi i Växjö-målet och Lars Johansson i Frölunda-målet såg till att matchen hölls i sitt ursprungsläge. Nollan spräcktes först halvvägs in, efter 29:55 för att vara exakt, när Emil Sylvegård i Växjöspel fem mot tre kunde hitta nät. Henrik Tömmernes, Max Friberg och Tom Nilsson gjorde vad de kunde i det numerära underläget men till sist höll det inte. Istället fick en jakt inledas.

Åtta vråltuffa år i Vida Arena

Frölunda har ett spöke i Växjö på bortaplan – i alla fall när det kommer till seriespel. För att hitta den senaste trepoängaren i grundserien på småländsk mark mot "Lakers" får vi gå långt bak. Den kom 28 januari 2016. (Statistik och siffror i all ära – den ljuger aldrig, men den säger aldrig hela sanningen. 2016 vann Frölunda HC SM-guld). Efter den segern har inte en enda trepoängare spelats hem, på de 16 matcher som spelats efter den segern har Växjö vunnit 14 och Frölunda två, dessa på övertid.

Dramatiskt slut

Frölunda jagade Växjö utan att riktigt få fast spelet för att skapa den där riktigt fina chansen. Ett disciplinerat Växjö gav inte bort någonting, under den tredje perioden tog hemmalaget inte en enda utvisning. Frölunda plockade ut målvakten och tryckte på men fick som bäst ett skott i stolpen. Segersviten är bruten, Växjö vinner med 1-0.

Roger Rönnberg var inte alls nöjd med spelet när han intervjuades efter matchen och sammanfattade kvällen med en enkel mening:

– Vi förtjänade att förlora idag, sa han.

Frölundas första chans att hamna på segerspåret igen kommer på torsdag hemma i Göteborg. Då fortsätter SHL med Luleå i Scandinavium. 

Kommande herrmatcher:

2024.10.24, 19:00 | Frölunda HC - Luleå HF (Biljetter)
2024.10.26, 15:15 | Skellefteå AIK - Frölunda HC
2024.10.29, 19:00 | Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter)

Matchstatistik

Växjö - Frölunda HC 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Skott: 27-23 (13-9, 7-10, 7-4)
PIM: 6-8 (2-2, 4-4, 0-2)
Åskådare: 5 144

Period 1
-

Period 2
1-0 (29:55) | Emil Sylvegård (Otto Koivula, Joachim Blichfeld)

Period 3
-

Så här ställde Frölunda upp laget:

Erik Thorell - Arttu Ruotsalainen - Filip Cederqvist
Linus Weissbach - Mikael Ruohomaa - Max Friberg
Isac Born - Noah Hasa - Wiktor Nilsson
Linus Nässén - Nicklas Lasu - Carl Klingberg
Noah Dower Nilsson

Henrik Tömmernes - Dominik Egli
Linus Högberg - Tom Nilsson
Filip Hasa - Christian Folin
Isac Heens

Lars Johansson
(Tobias Normann)

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR