Trevlig träningsseger i Jönköping

Publicerad: 2023-08-17
Frölunda HC bortabesegrade HV71 i försäsongens tredje träningsmatch.

Frölunda HC gästade Husqvarna Garden och HV71 för att spela sensommarens tredje försäsongsmatch och man satte sig i förarsitsen med knappt sju minuter avverkade av den första perioden - Max Friberg höll undan motståndare i sarghörnet, hittade in i slottet där Erik Borg nära målburen tog emot puck, vände runt och skickade in 1-0 bakom Joni Ortio i HV:s målbur.

Jere Innala och Carl Klingberg inledde försäsongen i Strömstad Hockey Classic i en kedja centrerad av Gustav Rydahl, men med en Rydahl utanför truppen på grund av känning ackompanjerades istället kedjan med David Edstrom på centerposition - och det var en trio som var högst inblandade i Frölundas offensiva produktion denna kväll.
Trion såg till att Frölunda, tidigt i den andra perioden, utökade ledningen två gånger om - först stänkte Klingberg in pucken ifrån slottet och två minuter senare såg han David Edstrom styra in sitt höstlöv till 3-0.

Den andra halvan av mittakten glöms säkert helst helt bort, för den tillhörde helt det blåklädda hemmalaget som inom loppet av åtta minuter överlistade Lars Johansson tre gånger i rad och såg till att underläget var inhämtat och att den tredje perioden skulle inledas med 3-3 på tavlan.

Komfortabel seger

Frölunda skulle inte grävas ned av en tappad tremålsledning, istället vände man tillbaka helt och kopplade ett gediget grepp om matchen.
Carl Klingberg blev tvåmålsskytt efter att ha fått hjälp av en HV-spelares skridsko och drygt två minuter senare vann Erik Borg pucken i slottet och serverade Max Friberg för ett direktskott till 5-3 med knappt halva den tredje perioden spelad.

Otto Stenberg blev kvällens sista målskytt - två gånger om - efter att först ha förvaltat ett straffslag och i slutminuten fastställt slutresultatet 7-3 när han högg loss en puck i egen zon som gled hela vägen ned till och in i den småländska, öppna målburen.

Våra målskyttar: Carl Klingberg x2, Otto Stenberg x2, Erik Borg, David Edstrom, Max Friberg.