Perfekt start på lång bortasväng

Publicerad: 2023-11-28
FHC HERR
Tre poäng in på kontot efter en stark 2-0-seger borta mot Linköping HC.

Frölunda HC inledde en fem matcher lång räcka med enkom bortamatcher genom att besöka Saab Arena och Linköping HC, och som ligans näst sämsta lag på bortaplan (sex inspelade poäng på tio matcher inför kvällens match) blev därför starten extra skön när pucken tidigt i matchen trillade in bakom Marcus Högberg i hemmalagets målbur. Malte Strömwall fick pucken i spel fem mot fyra, avlossade ett skott som via Gustav Rydahls handske gick i en båge över Högberg och in i målet för en 1-0-ledning strax innan matchen var sex minuter gammal.

Ett Frölunda som spelade med högt tempot, hårt driv och en fast beslutsamhet om att vända den negativa bortatrenden stod för en mycket väl och kanske snudd på felfritt genomförd bortamatch. För sett över 60 minuter så skulle inte Linköping lyckas åstadkomma nämnvärt mycket oroligheter mot Lars Johansson i Frölundas målbur och man skulle lyckas överlista hemmalaget med attityd och fart den här kvällen.

Halvvägs in i den tredje perioden så satte Tom Nilsson spiken i kistan när han blivit serverad ett friläge och kliniskt kunde överlista Högberg för 2-0, vilket också blev slutresultatet som innebar tre poäng med i kofferten.

- Vi har två tuffa hemmamatcher i bagaget som har satt sig lite i skallen, men killarna antar den här matchen på ett riktigt bra sätt och jag är både imponerad och stolt, menar Anders Burström efter slutsignalen och utvecklar:

- Det har inte dundrat in poäng på bortaplan, men den här insatsen bygger bra karaktär i gänget och man ser i slutminuterna hur killarna verkligen jobbar intensivt för varandra och backar upp Lasse på ett fantastiskt sätt. Jag tycker att vi vinner matchen rättvist, det här var en bra start på bortaturnén, avslutade Anders.

Lars Johansson räddade samtliga 20 skott och höll sin första nollan för säsongen.

- Det är ett bra försvarsspel som avgör i dag. Vi har pratat om det väldigt mycket och får alla killar att chippa in på det idag. Jag tycker inte de har sådär jättemånga farliga lägen över 60 minuter, så ett solitt försvarsspel och uppoffrande spel i slutet hjälpte mig att freda målet, menade Lars efter slutsignalen och utvecklade:

- Jag tror och hoppas att det här ger oss en rejäl boost inför kommande bortamatcher. Vi har torskat några matcher för mycket på sistone, har inte övertygat i spelet och vi ser vad resultatet blir när alla verkligen spelar för varandra. Vi har mycket att ta med av den här matchen, ser fram emot att spela likadant på torsdag.

Kommande herrmatcher

SHL | 2023.11.30, 19:00 | Rögle BK - Frölunda HC
SHL | 2023.12.02, 15:15 | IK Oskarshamn - Frölunda HC
SHL | 2023.12.07, 19:00 | Leksands IF - Frölunda HC

Kommande hemmamatch:
SHL | 2023.12.19, 19:00 | Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter)

Matchstatistik

Linköping HC - Frölunda HC 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Skott:
20-34 (6-10, 6-10, 8-14)
PIM: 6-28 (4-2, 0-22, 2-4)
Åskådare: 6053

Period 1
0-1 (05:40) | Gustav Rydahl (Malte Strömwall, Carl Klingberg) PP1

Period 2
-

Period 3
0-2 (49:59) | Tom Nilsson (Otto Stenberg, Linus Öberg)

Så här ställde Frölunda upp:

Isac Born - Nicklas Lasu - Linus Nässén
Otto Stenberg - David Edstrom - Linus Öberg
Max Friberg - Gustav Rydahl - Malte Strömwall
Jere Innala - Noah Hasa -  Carl Klingberg
Erik Borg 

Isac Heens - Filip Hasa
Pontus Johansson - Christian Folin
Linus Högberg - Tom Nilsson
Max Lindroth

Lars Johansson
(Frans Tuohimaa)

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS