Andra perioden fällde Frölunda – föll med uddamålet mot Modo

Publicerad: 2023-10-07
Frölunda fortsätter att ha problem på bortaplan. Under lördagens match tappade FHC en 1-0-ledning och föll till slut med 4-3. Roger Rönnberg som firade 700 matcher som huvudtränare i SHL fick nöja sig utan poäng.

Ett hittills bortasvagt Frölunda mot ett traditionellt hemmastarkt Modo. Det var förutsättningarna inför lördagens SHL-drabbning i Hägglunds arena under lördagskvällen.

Någon större nervositet gick dock inte att se hos gästande FHC i början av matchen. Nej, i stället var det Frölunda som tidigt tog kommandot i matchen och Modo fick tillbringa större delen av de inledande minuterna i egen zon.

Det var därför inte så konstigt att det var just Frölunda som inledde målskyttet för kvällen. Detta efter ett uppspel av Filip Hasa som hittade fram till Linus Nässén som i sin tur kunde servera Jere Innala som prickade in 0-1-målet.

Trots spel i powerplay kom Modos första riktiga chans med drygt en och en halv minut kvar av perioden. Sampo Ranta avlossade ett skott mot Frederik Dichow som inte fick tag i pucken och samtidigt blev av med klubban. Värre än så blev det dock inte utan FHC redde ut situationen.

Kalldusch i andra

Om första perioden var i Frölundas favör fick laget en betydligt tyngre start på mittenakten. Det tog bara 17 sekunder innan Kristians Rubins såg till att pucken hittade nätmaskorna bakom Dichow, och matchen var utjämnad.

Modo fortsatte sätta press i Frölundas zon och en stund senare gick även hemmalaget upp i ledning, vilket fick FHC att ta timeout. Ett beslut som verkade vara helt rätt. För efter drygt åtta minuter av perioden hittade Erik Borg fram till en sopren Malte Strömwall som fick näta för andra matchen i rad och därmed göra 2-2.

Det var dock hemmalaget som fick sista ordet i perioden. När klockan stod på 16:21 i kom 3-2 i spel fem mot fyra, endast 15 sekunder senare kom även fyran för Modo som gick till pausvila med en 4-2-ledning.

Tidigt powerplay

Frölunda fick snabbt chansen att täppa till avståndet till Modo. Redan efter en och en halv minut fick bortalaget spela sitt första numerära överläge för kvällen. Då såg Otto Stenberg till att styra in en reduceringspuck.

Spel i formationen fem mot fyra skulle fortsätta prägla perioden för FHC:s del. Dryga sex minuter in i perioden drog Modos Adam Pettersson på sig dubbla tvåor. Frölunda fick då spela ytterligare fyra minuter powerplay. Den här gången lyckades Frölunda inte förvalta det numerära överläget.

Frölunda behöll trycket och likt den inledande akten fick Modo tillbringa mycket tid i den egna zonen. Med fyra minuter kvar fick Frölunda ännu en gång chans att spela med en man mer på isen. Läget blev dock kortvarigt eftersom FHC drog på sig en utvisning efter 30 sekunder.

Trots 14 skott på mål lyckades inte bortalaget hämta upp underläget, utan föll därmed med 4-3.

– En ganska enkel match att analysera där jag tycker vi spelar bra i första perioden och tredje perioden, men i andra är vi, kanske inte så förvånadsvärt, brutalt missnöjda med. Det är där vi ger bort matchen totalt, säger Roger Rönnberg i TV4 Play efter matchen.

Han fortsätter:

– Jag är lite förvånad att det här kommer nu. Jag tycker att det här laget har tagit steg, framför allt att spela sådana här andraperioder och se till att backarna får komma tillbaka och byta på ett smart sätt så att man får ett annat flöde i matchen. Det är lite surt, vi gör tre mål på bortaplan och vi har många fina aktioner, men man kan inte släppa fyra på en period, säger Rönnberg.