En Norrlandsturné för SDHL-laget

Publicerad: 2024-09-19
FHC DAM
Damlaget är på fredagen på väg, mot Skellefteå och Luleå.

SDHL har sparkat i gång och Frölundas damlag dubbelmatchade i Frölundaborg premiärhelgen. Det blev förlust mot Modo inför drygt 1 200 i match ett, men seger i tvåan mot Brynäs några dagar senare.

– Vi spelar stundtals väldigt bra i båda matcherna, men dippar periodvis. Vi börjar matcherna bra, men måste bli jämnare över 60 minuter, säger coach Erika Holst som redan efter Modo-matchen gjorde förändringar i uppställningen. Eller rättare sagt: gjorde förändringar i slutet av Modo-matchen som hon gillade och valde att hålla fast vid:

– Vi forcerade och ändrade i kedjorna och kemin såg bra ut. Att det skulle fungera fick vi ju ett kvitto på mot Brynäs.

Vad Erika Holst menar är bytet av omgivning för finska nyförvärvet Elisa Holopainen som tillsammans med Hanna Olsson och Michelle Karvinen hade en rolig söndagseftermiddag i Borgen.

Med de två första matcherna ur världen ger sig Frölunda ut på en Norrlandsturné i helgen och möter i tur och ordning nykomlingen Skellefteå och giganten Luleå. Två luriga och tuffa matcher menar Erika Holst, men av lite olika skäl.

– Det är Skellefteås första match i SDHL i hemma-arenan och det kommer att vara bra tryck. Det måste vi vara beredda på. Och de slog Djurgården i helgen, så det är ett bra lag.

Luleå är dominanten inom svensk damhockey med sex raka SM-guld, men tippades på SDHL:s upptaktsträff för två veckor sedan att utmanas på allvar av Frölunda.

– Vi har pratat mycket om det och det är viktigt för oss att fokusera på den egna prestationen. Luleå har tappat en del spelare, men är fortfarande ett mycket bra lag. De är inte svagare än innan och vi vet att det blir en tuff uppgift, förklarar Erika Holst.

Frölundas bortamatcher mot Skellefteå på fredag (18.00) och Luleå på söndag (12.00) går att streama på TV4play och/eller SVTplay. Klicka här för att ta del av ett Frölundaspecifikt erbjudande.

Damlaget är tillbaka i Frölundaborg onsdagen den 25 september, Linköping, 19.00

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS