Inga enkla matcher

Publicerad: 2024-09-24
FHC DAM
Glastaket är krossat och en milstolpe har passerats, men det hjälper inte den här veckan konstaterar Erika Holst.

Luleå har varit måttstocken och själva målbilden för Frölunda HC:s damsatsning. I sju möten med giganten förra säsongen blev det sju förluster, men sedan i söndags är den tråkiga sviten bruten. Frölunda vann bortamatchen mot de sex senaste säsongernas svenska mästarlag, 3-1.

- En otroligt viktig seger för det kollektiva självförtroendet. Och en bekräftelse på att vi är på väg någonstans, säger damcoachen Erika Holst, men påminner samtidigt om att det är viktigt att fortsatt ha fötterna på jorden och skallen på plats:

- Jag hoppas att vi behåller ödmjukheten och fortsätter det hårda jobbet. Det finns fortfarande saker att förbättra, som synken i spelet utan puck och ett vässat anfallsspel.

Erika Holst är förstås mycket medveten om att Linköping (onsdag) och Djurgården (fredag) – bägge matcherna i Frölundaborg – inte klingar alls lika högt som just Luleå och för den delen Modo och Brynäs:

- Vi kommer inte att få några enkla matcher i den här ligan, alla lag kommer att göra sina bästa insatser mot Frölunda. Vi måste vara påkopplade i veckans två matcher och det vill jag se att laget är.

Biljetter till Frölundas matcher mot Linköping och Djurgården går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS