Frölundas historia kommer till Bokmässan

Publicerad: 2024-09-04
FHC
Frölundas historia har blivit bok, igen. ”Frölunda HC 80 år” lanseras officiellt på Bokmässan den 27/9 och den nya boken går igenom de 30 åren där mängder av intervjuer, faktainsamlingar och historier ligger bakom innehållet.

Nio titlar, nytt klubbmärke och ett historiskt damlag. Frölunda Hockey Clubs senaste 30 år har varit intressanta, minst sagt. Kaptenernas kapten, Joel Lundqvist, hann under den här perioden såväl påbörja som avsluta en lång och framgångsrik karriär i föreningen. 1990-talets andra hälft präglades av en granithård SM-final, en skattehärva och ett avgörande vägval för svensk idrott som helhet: 51-procentsregeln.

Inledningen av 2000-talet bjöd på en uppmärksammad skatterättegång med en tung skuldbörda som följd, ekonomisk sanering och två SM-guld. Ett pånyttfött och nyrikt Frölunda HC investerade i framtiden och flyttade in i Frölunda Campus hösten 2009.

Efter några magra ekonomiska och sportsliga säsonger ändrade föreningen inriktning på 2010-talet och med tränaren Roger Rönnberg inleddes klättringen uppåt igen. Jubileumsåret 2024 står Frölunda HC med en ekonomi i balans, 80 miljoner kronor på banken, fem SM-guld, fyra CHL-titlar, ett nytt klubbmärke och ett damlag med egen lyskraft.

"Frölunda HC 80 år" tar vid där den senaste boken "Västra Frölunda 50 år: Från Bittans pojkar till Boorks boys" slutade. Den boken författades av Szymon Szemberg.

Författad av Peter Kymmer

Boken "Frölunda HC 80 år" berättar hela den spännande och underhållande historien om hur föreningen på skumpiga och krokiga vägar tog sig dit. Författaren till boken Peter Kymmer har varit Frölunda HC:s presschef sedan augusti 2014. Innan dess arbetade han som journalist i drygt 20 år, de allra flesta av dem på Göteborgs-Posten.

Han har skrivit en bok tidigare, Mr. Orientering (om världsmästaren i orientering, Jörgen Mårtensson), och har varit medförfattare till ytterligare två – Gunnilse IS 50 år och VM i friidrott i Göteborg 1995.

Redan nu kan du som är lässugen klicka hem ett exemplar av Frölundas nya bok genom att klicka på den här länken.

Boken lanseras vid 14.00 i Tukan Förlags monter på Bokmässan den 27/9. Författaren Peter Kymmer och huvudtränare Roger Rönnberg är två av Frölundaprofilerna som finns på plats.

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS