Tredje raka segern

Publicerad: 2023-11-03
FHC DAM
Frölunda HC hemmabesegrade Leksands IF med 4-1.

Frölunda HC hade spelmässigt en lite tuff utmaning, åtminstone inledningsvis, när Leksands IF kom på besök för fredagskvällshockey i Frölundaborg. Den som fick slita hårdast under den första perioden var helt klart Stephanie Neatby, som mottog - och räddade - hela 23 skott under öppningsakten och höll kvar ett ganska nedpressat Frölunda i ett mållöst .

Drygt halvvägs in i perioden fick Frölunda ett numerärt överläge och tog vara på chansen när Michelle Karvinen fick pucken bakom mål, vek in vid stolpen och överlistade gästernas målvakt Emma Polusny för 1-0.

Allt eftersom matchen gick så skapade Frölunda allt fler skarpa omställningar och hittade vassare målchanser för att utmana Polusny. Främst utstickande här var duon Emilia Vesa och Felizia Wikner Zienkiewicz, som till sist också fick utdelning när Vesa i en kvick omställning hittade in till Wikner Zienkiewicz som med ett kliniskt direktskott hittade nätmaskorna för 2-0, drygt halvvägs in i matchen.

Innan den andra perioden var slut så utökade också Sarah-Ève Coutu-Godbout ledningen till 3-0 med prickskytte i slottet.

Den här kvällen skulle artas till en resultatmässigt väldigt komfortabel seger för de rödklädda. För även om Leksand kontinuerligt under matchen skapade många målchanser och hotade Stephanie Neatby på allvar vid ett par tillfällen så skulle kanadensiskan vara väldigt svår att överlista denna fredagskväll. Efter att Matilda Nilsson utökat ledningen till 4-0 några minuter in i den tredje perioden så skulle gästerna till sist spräcka Neatbys nolla, när man med endast nio sekunder kvar av matchen fastställde slutresultatet 4-1 - ett resultat som innebar en tredje raka seger för Frölunda.

- Det var rätt mycket upp och ned från vår sida, stundtals var vi riktigt bra med fina spel ur egen zon och så där men vi hade allt för djupa dippar, menade Tuva Kandell efter slutsignalen och utvecklade synen på dipparna:

- Lite för mycket slarv, vi fattade beslut för långsamt och satte varandra i skiten. Sedan räddade vi upp det bra ändå och får tacka vår grymma målvakt lite extra kanske. Det finns saker i vårt spel att göra bättre inför kommande matcher men överlag tycker jag att vi var det bättre laget i dag, avslutade Tuva.

På söndag kommer Brynäs IF på besök för matiné i Frölundaborg. Den som minns matchen i Gävle för en knapp månad sedan förstår att det på förhand är en högintressant drabbning som väntar. Nedsläpp är kl 12:00, säkra din plats här.