Föll med uddamålet på bortais

Publicerad: 2023-10-20
FHC DAM
Efter en riktigt tung helg med dubbla förluster i bagaget ville Frölunda studsa tillbaka borta mot Linköping. Det satte dock ett formstarkt hemmalag stopp för. I stället föll FHC med 3-2 på bortais.

Redan från första nedsläpp var det tydligt att bortalaget Frölunda mer än gärna ville hitta tillbaka till vinnarspåret. FHC satte ett högt tryck på sina motståndare och det skulle bara dröja två minuter innan Frölunda satte sig själva i förarsätet. Det efter att Sarah-Ève Coutu-Godbout först spelat fram till Michelle Karvinen som försökte överlista Linköpingsmålvakten, men Svensson Träff räddade i förstaläget för att sedan släppa en retur som Coutu-Godbout kunde skicka in pucken genom ett backhandsavslut.

Linköping kom sedan in i perioden mer och mer, vilket jämnade ut matchbilden.

Drabbningen hade på förhand beskrivits bli lite av en målvaktsduell mellan Stephanie Neatby och Linköpings Ebba Svensson Träff. Inledningsakten blev dock relativt lugn för de båda burväktarna som fick mota sex puckar var.

– Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod, vi spelade mycket bättre med puck än vad vi har gjort tidigare. Sedan tyckte jag att vi gav bort andra perioden och gav bort matchen, säger Frölundas tränare Erika Holst.

Carlssons första

Ja, om gästerna inledde piggt i första perioden går detsamma säga om hemmalaget i period två. Det tog endast 23 sekunder innan Haruka Toko hittade nätmaskorna bakom Stephanie Neatby.

Samme Toko blev även tvåmålskytt en stund senare och Linköpings ledning var ett faktum. Frölunda, som hade haft svårt att etablera spel i offensiv zon, fick chansen att utjämna matchen efter att hemmalaget dragit på sig en tvåminutare. I spelformen fem mot fyra kom också kvitteringsmålet, signerat Jennifer Carlsson.

Innan periodens slut skulle dock Linköping ta tillbaka ledningen.

Fick med sig en straff

Även i tredje perioden skulle det fortsätta grina illa för FHC. Bortalaget fick inleda den tredje perioden i boxplay. Trots att Frölunda lyckades stå emot var det allt annat än lätt att freda sig mot Linköpings offensiv.

I skedet efter lyckades Felizia Wikner Zienkiewicz få med sig en straff, men Michelle Karvinen lyckades inte få hål på hemmamålvakten då heller.

Trots ett powerplay med flera goda chanser och en en rejäl hunger i sluttampen av matchen uteblev produktionen framåt. Med två minuter kvar tog huvudtränare Erika Holst och hennes Frölunda timeout i hopp om att försöka få med sig poäng från Östergötland. Laget var sånär att få in en kvittering, men denna gång räckte det inte till. Frölunda föll därmed på bortais med 3-2.

–Sedan var det väldigt små marginaler på slutet, det var nära att vi kvitterade och fick till en förlängning. Det var synd att vi inte satte sista attacken där. Det var små marginaler som gjorde att vi inte kvitterade, säger Erika Holst.