Det här är Frölunda

Publicerad: 2024-10-14
FHC
En högst vanlig Frölunda-vecka med ett ovanligt utfall: elva matcher och elva vinster!

Att Frölunda HC har ett framgångsrikt herrlag som drar storpublik till Scandinavium vecka ut, vecka in vet alla.

Att Frölunda HC har ett damlag som den här säsongen på allvar utmanar giganten Luleå är lika allmänt känt.

Att Frölunda HC är så mycket mer är inte lika självklart.

Vi tar det från grunden.

Frölunda HC är en förening med ett herr- och damlag i de högsta serierna, SHL och SDHL.

Ett steg ner i hierarkin verkar Academy. Fyra lag vars syfte är att utveckla och utbilda spelare till föreningens båda A-lag: U16, J18, J20 och damjunior.

Bottenplattan, barn- och ungdomslagen, aktiverar drygt 350 spelare, tjejer som killar, i åldrarna sex till 16 år och till skillnad från A-lagen och akademin är den här verksamhetsgrenen inte elitinriktad. Frölunda är en ideell förening som verkar under riksidrottsförbundets regelverk och riktlinjer och barn- och ungdomsverksamheten är således öppen för alla.

Med snudd på 500 spelare i träning och spel under en åtta månader lång säsong är det verkstad om inte 24/7 så i alla fall 15/7 (07.00-22.00).

Föregående vecka är ett bra exempel på föreningens utbud och bredd. Barn- och ungdomslagen spelade ett 30-tal matcher, utöver träningspassen i Valhalla-rinken.

Akademin och herr- och damlaget betade av elva med ett smått otroligt utfall, det blev vinst i samtliga (se fakta nedan). En liten detalj i sammanhanget. Unge Ivar Stenberg hade en körig långhelg. I fredags spelade han med J20 i Jönköping, i lördags med A-laget i Scandinavium och i söndags slöt han cirkeln med en J18-match i Ängelholm.

Dessutom: U16-lagets hemmamatch mot Växjö i söndags spelades borta, i Kållereds ishall som en del av det regionsarbete Frölunda sätter så stort värde i.

Och så där ser det ut vecka efter vecka fram till april nästa år och en grannlaga uppgift för de ansvariga att sätta scheman, få ihop logistiken och bibehålla kvaliteten: Mattias Persson (barn- och ungdom), Kristoffer Martin (Academy), Kim Martin Hasson (dam) och Fredrik Sjöström och Andreas West (herr).

I det lite kortare perspektivet väntar en ny intensiv och intressant vecka. Barn- och ungdomslagen spelar återigen ett 30-tal matcher. Elitlagen bränner av 13 med början redan på tisdag kväll – J20 borta mot Linköping.

Full pott igen – eller är det att gapa efter för mycket?

Elva matcher elva segrar

Herrlag:

Färjestad-Frölunda 3-4 (övertid).

Frölunda-Linköping 2-1 (övertid)

Damlag:

Leksand-Frölunda 1-4.

SDE-Frölunda 0-1.

J20:

HV71-Frölunda 2-3.

Frölunda-Västerås 3-2 (straffar).

J18:

Borås-Frölunda 1-10.

Rögle-Frölunda 1-3.

U16:

Linköping-Frölunda 1-6.

Frölunda-Växjö 2-1 (övertid).

Damjunior:

Stenungsund-Frölunda 3-7.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR