Premiärtapp i Borgen

Publicerad: 2024-09-13
FHC DAM
Fin publiksiffra i Frölundaborg när Frölunda HC föll i SDHL-premiären mot MoDo Hockey, 1-2.

1238 personer hade tagit sig till Frölundaborg för att bevittna när Frölunda inledde SDHL-säsongen med premiärmatch mot MoDo. Ett par riviga byten ifrån hemmalaget i matchinledningen gav en bra skjuts och det skulle inte dröja länge till höstens första nätrassel. Andrea Dalen fick tag på en studsig retur, flikade in pucken framför kassen där Sofie Lundin stötte till direkt och skickade in pucken bakom Andrea Brändli i MoDo-kassen ifrån nära håll - lite drygt tre minuter in i matchen.

Det skulle bli en ganska jämn tillställning där lagen turades om att styra spelet och inte mycket som skulle skilja dem åt. MoDo kvitterade omgående i den andra perioden och i spel fem mot fyra tog man också ledningen knappt halvvägs in i den tredje perioden. Trots många fina chanser för Frölunda och ett stundtals rejält tryck mot kassen i slutskedet av matchen så skulle Brändli vara omöjlig att överlista en andra gång. MoDo höll ut och vann premiären med 2-1.

- MoDo är ett väldigt bra lag och det var några smådetaljer som gjorde att vi inte riktigt nådde hela vägen, kommenterade Michelle Karvinen i TV4 Play efter matchen och utvecklade:

- Vi försökte verkligen få in kvitteringen och gjorde en helt okej prestation, tycker jag. Det ville sig inte idag, tråkigt att vi inte lyckades vinna, avslutade Michelle.

Chans för snabb tillbakastuds väntar redan på söndag då Brynäs IF gästar. Nedsläpp kl 12:00, biljetter köper du via den här länken. Barn upp till 15 år går in gratis på alla hemmamatcher i SDHL.