Det blev väl bra det här, eller?

Publicerad: 2024-03-02
Frölunda HC och alla 12 044 på läktaren fick jubla igen. Förlustsviten är bruten. Under klubbens 80-årsfirande i Scandinavium gick hemmalaget på knock och körde över MoDo med slutsiffrorna 4-1.

Det var uppdukat till stort kalas i Scandinavium. Utsåld arena, 80-årsfirande för föreningen och helt enkelt ännu en härlig hockeylördag på gång. Efter en kort ceremoni på isen där hjältar i skymundan hyllades (funktionärer, personal, gamla spelare med flera) kunde Frölunda HC ställa upp i sina dräkter inspirerade från säsongen 61/62. Dräkter som klubbens supportrar röstade fram i vintras.

Stämningen var på topp och arenan kändes direkt elektrisk. Klacken inledde kalaset med att sjunga en ljudlig version av ”Ja må du leva”. Frölunda HC behövde bara 48 sekunder på sig för att ytterligare ge publiken ett glädjeämne. Tom Nilsson fick på passning av Max Friberg och Malte Strömwall göra matchens första mål. Hans femte för säsongen.

Även om matchens tempo några minuter senare gick ner och MoDo kom i spelet på riktigt slutade den första perioden just 1-0. Samma tempo och MoDo-övertag hängde med in i den andra perioden, fram tills dess att Frölunda och Roger Rönnberg såg till att bryta situationen med en välplacerad time out. Någon som passade på att samla extra energi? Malte Strömwall.

Malte stal showen, igen

Andra perioden skulle inte alls gå MoDos väg. Det bestämde spelarna där och då. Först gjorde Malte Strömwall 2-0 efter en vunnen tekning och starkt jobb bland flertalet kämpande MoDo-spelare. Kort därefter kom 3-0 av samme Strömwall. Ett riktigt vackert hockeymål där lagkaptenen Max Friberg var högst bidragande med sin briljanta assist i ett trängt läge. Se alla Frölundas mål på Instagram.

Hemmalaget tog tag i matchen igen och tände hoppet hos Göteborgs-publiken att det nog kunde bli en ganska fin lördagskväll någon timme senare.

Hockeyfesten har greppat tag i Göteborg

I den tredje perioden ville inte Max Friberg vara sämre än sin kedjekamrat Malte. När kaptenen satte 4-0 tangerade han också sin målbästa säsong i Frölunda (20/21). MoDo fick in ett tröstmål med 10 minuter kvar men vid slutsignal var det inget snack. Frölunda var det bättre laget. I hemmaborgen ska ingen komma förbi.

Hockeyfesten fortsätter från Scandinavium ut i natten, ute i Gbg, ut på Avenyn. Trevlig lördag, helt enkelt.