Klingberg fixade tre pinnar mot Luleå

Publicerad: 2023-09-23
Borta bra, men hemma bäst – det summerar de första fyra omgångarna av SHL för Frölunda.
Under lördagen tog FHC sin andra hemmaseger när de vann mot Luleå med 2-1.

Matcher där Luleå står för motståndet brukar betyda jämna drabbningar och uddamålsvinster. Så var även denna gång. Efter 60 spelade minuter i Scandinavium var det endast ett mål som skiljde de två lagen åt.

Denna lördag var det bortalaget Luleå som inledde starkast. De gulklädda gästerna skapade snabbt oro i Frölundalägret som inte hade samma fart under skridskorna under periodens första minuter. Frölunda kom dock igång mer och mer och efter drygt fyra och en halv minut fick hemmalaget spela matchens första powerplay.

Trots att FHC inte lyckas skapa särskilt mycket under det numerära överläget skulle utdelningen komma. Detta efter att Christian Folin slagit en perfekt cross-passning till Nicklas Lasu som prickade in ledningsmålet.

Perioden bjöd fortsatt på fina målchanser, men varken Lars Johansson eller Joel Lassinantti i bortakassen släppte några mer puckar förbi sig innan pausvila.

Inte heller mittaktens inledning gick Frölundas väg. Knappt en och en halv minut in i perioden drog FHC på sig en utvisning. Hemmalaget stod upp bra i boxplay och lyckades skapa en riktigt vass målchans efter att en Luleåspelare misslyckats ta emot en passning och Max Friberg lyckades sno åt sig pucken. Friberg blev ställdes nästintill fri mot Lassinantti som dessvärre lyckades mota Fribergs skott. Luleåkeepern lämnade dock en retur där det såg ut som att Isac Born skulle skicka in pucken i öppet mål. Det studsade dock inte Frölundas väg, i stället skapades en spelvändning där Luleå kunde kvittera.

Men det var ändå Frölunda som skulle få det sista ordet i perioden. Detta efter att Carl Klingberg styrt in 2-1 och åter gett Frölunda ledningen.

Någon tråkig avslutningsperiod var det inte att tala om. Nej, ett hårt pressande Luleå som gång på gång etablerade sig i Frölundas zon höll spänningen uppe. När det jagande bortalaget sedan tog ut målvakten med drygt två minuter kvar av matchen höjdes stämningen rejält i Scandinavium. Publiken kände doften av vinst och ställde sig upp för att heja fram sitt lag till tre poäng, och tre poäng blev det.