Skam den som ger sig, tre poäng i Övik

Publicerad: 2024-01-30
MoDo tog en tidig ledning i matchen och stretade emot för att hålla den – men Frölunda kom in i protokollet ändå. Tack vare mål från kedjekamraterna Max Friberg och Malte Strömwall kunde laget flyga hem med tre nya poäng.

Matchen i Örnsköldsvik saknade en av Frölundas mest kryddiga ingredienser den senaste tiden: Mikael Ruohomaa. En detalj i övergången mellan just MoDo och Frölunda bestämde att något spel lagen emellan det blir det då inte. Frölunda skulle klara bra ändå, visade det sig. David Edstom fick täcka upp centerpositionen mellan Max Friberg och Malte Strömwall.

Det tog inte längre än fyra minuter innan denna tisdagsmatch fick sitt första mål. Josh Dickinson hamnade i ett bra läge i powerplay och lyckades överlista Frans Tuohimaa i Frölundamålet. Tuohimaa i sin femte start jagandes sin andra seger mellan stolparna (som han fick).

Max Friberg öppnade målskyttet

Frölunda kom till Övik med bra självförtroende. Med 22 poäng på dom tio senaste matcherna kunde man känna sig tryggare i formen än hemmalaget MoDo, 9 poäng på dom tio senaste. Om den första perioden gav ett något ryckigt och rörigt intryck var den andra annorlunda. Frölunda satte foten på gasen och pressade MoDo djupare och djupare ner i zon.

Till sist betalade sig det hårda jobbet när Max Friberg, på en fin passning av David Edstrom, kunde peta in kvitteringen till 1-1. Målet var Fribergs elfte för säsongen.

Sjunde för Malte och Calle

I den sista perioden var det inga konstigheter. Frölunda skulle vinna. Med sitt sjunde mål för säsongen satte Malte Strömwall det matchavgörande målet – och med sju minuter kvar gjorde Calle Klingberg, väldigt snyggt, 3-1.

Skam den som ger sig, det hårda slitet lönar sig. Frölunda flyger hem till Göteborg med tre poäng.