Välkomna till hockeygymnasiet

Publicerad: 2023-08-16
FHC DAM

Vi välkomnar spelarna födda 2007 som nu till hösten inleder sin utbildning på hockeygymnasiet tillsammans med oss och Katrinelunds gymnasium. Lycka till och kör hårt.

Edit Danielsson
Ella Lindberg
Julia Ullsten
Wilma Wennberg
Maja Helge
Wilma Berlin
Nellie Svensson

Ej på bild:
Saga Josefsson

Nu kör vi

På måndag startar hockeygymnasiet upp sin verksamhet för säsongen 23/24 och i samarbete med Katrinelunds Idrottsgymnasium hälsar vi våra nya spelare födda 2007 varmt välkomna till en treårig gymnasieutbildning med en gedigen hockeyutbildning med hockey på schemat tre dagar i veckan.

Hockeygymnasiet tränar i Frölundaborg måndag, onsdag och fredag. Start ca 07.00 och då väntar både is och fysträning. Vi avslutar varje morgon med en gemensam frukost i restaurangen 09.15 innan skoldagen fortsätter på Katrinelund.

I år har vi antagit 13 killar och åtta tjejer födda 2007 och totalt är vi nu med tre åldersgrupper (2005-2007) 40 killar och 20 tjejer under ledning av 8-10 instruktörer vid varje tillfälle. 

Nytt från förra säsong är även att vi har Viktor Westin med en kombinerad tjänst mellan Frölunda HC och Katrinelunds Idrottsgymnasium. Viktor som är lärarutbildad ansvarar för den dagliga kontakten mellan skola och idrott och är ett stort stöd (tillsammans med övriga pedagoger på skolan) för att vägleda våra elever på bästa sätt. Viktor är samtidigt instruktör på våra morgonträningar.

Vår personal på hockeygymnasiet består av: Martin Dahlin (sportsligt ansvarig killarna), Marcus Anselm (sportsligt ansvarig tjejerna) Sebastian Phil (instruktör), Viktor Westin (instruktör), Emanuel Åström (Instruktör), Fredrik Larsson (Instruktör), Peter Andersson (Målvaktsinstruktör), Göran Pegenius (instruktör), Jay Hasson (instruktör), Tilda Krüger Nilsson (fystränare), Noah Hjorth (fystränare), Dennis Lundin (tvätt och materielservice), rehab i samarbete med IFK Kliniken och främst med sjukgymnasterna Jesper Bladini och Annika Lindqvist.

Vi ser fram emot en spännande hockeysäsong och ett utvecklande läsår.

Framåt. Tillsammans.

// Mikael Ström, ansvarig för samarbetet mellan skola och idrott.

Frölunda HC
STOLTA HUVUDPARTNERS