Ingen pokal med hem

Publicerad: 2023-08-12
FHC HERR
Frölunda jagade seger i Strömstad Hockey Classic men Färjestad drog det längsta strået. Kvällens final slutade 3-2 till Karlstadsgänget.

Dag två av två och final i Strömstad Hockey Classic. Lördag och Färjestad på schemat. Tack vare att båda lag tidigare under helgen besegrat Leksand stod 150 000 kronor och säsongens första titel på spel denna dag.

Målmässigt var det Färjestad som tog kommandot. Frölunda kom ut bra i matchen och hade ganska tidigt ett skott i ramen – men laget från Karlstad gjorde första målet. Detta genom Joel Nyström. Målet gav Färjestad energi och Frölunda fick svårt att skapa efter detta. FBK behöll trycket. Mot slutet av perioden lossnade det för FHC och Isac Born hade bästa chansen med ett listigt skott som målvakten dock räddade.

Frölunda fick chansen att kvittera med dryga minuten när Linus Högberg fick med sig ett powerplay-spel när han revs. Men inget mål där.

Målen haglade in i andra

Istället skulle Frölunda komma ifatt i den andra perioden. Dock inte till ett 1-0-underläge, Joakim Nygård gjorde först 2-0. Sekvensen bakom Frölundas första mål byggdes upp av en stor tackling i mittzon signerad Christian Folin. Frölunda fick flyt i spelet och Gustav Rydahl – som hela kvällen fick utstå en brysk behandling av sina gamla lagkamrater från Värmland – kunde sätta reduceringen. Kvitteringen kom genom Isac Born, assisterad av Jere Innala (fredagens tvåmålsskytt), på styrning.

Likaläget höll inte perioden ut. Färjestad tog åter taktpinnen och gick till 3-2 genom Marcus Westfält.

Färjestad vinner Strömstad Hockey Classic

Den tredje perioden blev en intensiv historia med bra chanser för båda lag. Frederik Dichow i Frölundamålet fick sträcka ut ordentligt ett antal gånger. Likaså Carl Lindbom i det andra målet. Färjestad lyckades med uppgiften att stänga ner Frölunda och behöll sin ledning hela vägen in i mål.

Frölunda förlorar dagens match med 3-2 och Färjestad vinner därmed turneringen för andra året i rad.

Detaljerad statistik från matchen ser du genom att klicka på denna länk.