Mästarna för första gången

Publicerad: 2023-10-13
FHC DAM
Frölunda HC är nykomlingar i SDHL. Luleå är ligans drottningar, serieledare och regerande mästare. Göteborgarna möter sitt tuffaste motstånd hittills. Välkommen på hockeyfredag i Frölundaborg.
– Det blir hockey på hög nivå. Det blir en chans för oss som lag att kliva upp ett snäpp, säger Frölundas nummer 33 Michelle Karvinen.

Fem matcher in på säsongen är Luleå fortfarande obesegrat – 15 av 15 poäng ligger på kontot. Laget från Norrbotten – med fem raka mästerskap i prisskåpet – blir Frölunda HC:s tuffaste motstånd sedan laget började spela säsongen 22/23. Frölunda å andra sidan är också ett obesegrat lag. Efter fem matcher har FHC samlat ihop 12 poäng.

Två segrar på full tid, en på övertid och två på straffar.

"Största utmaningen"

Frölundas Michelle Karvinen – som har spelat fem säsonger med Luleå tidigare i karriären – kommenterar läget inför matchen.
– Luleå är ett lag som har spelare som tar plats. Dom har bland dom skickligaste spelarna i världen. Det kommer att bli en rolig match helt klart den största utmaningen vi har haft hittills som lag, säger hon och fortsätter:
– Vi är nya i ligan men vi går ut för att vinna varje match. Inget ändras för att vi möter just Luleå. Men det kommer att krävas mer av alla spelare i laget.

Andrea Dalen är fortsatt inte tillgänglig för spel. 

Vi ses i arenan

Frölundaborg öppnar 18.00 men restaurangen där en go buffé serveras öppnar 17.00. Kioskerna är öppna hela matchen. Köp biljetter till matchen genom att klicka här. Nedsläpp är 19.00 och matchen sänds på TV4 Play.

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS