Bruten vinstsvit

Publicerad: 2024-10-18
FHC DAM
Frölundas åtta matcher långa segersvit är bruten, borta mot Modo föll laget efter straffar.

Frölunda åkte till Örnsköldsvik i hopp om att förlänga segersviten med en nionde seger, men det satte Modo stopp för under fredagen.

Matchen mellan tabelltvåan Frölunda och tabelltrean Modo inleddes med en mållös första period. Det fanns chanser åt båda håll men dom var få och efter den första perioden var Nathalie Lidman inte helt nöjd med Frölundas spel.

– Vi gör det lite för svårt för oss själva och måste hitta tillbaka till det enkla spelet, summerade Lidman till TV4.

Den andra perioden började allt annat än bra för Frölunda. Efter bara 46 sekunder spräckte Modos Ella Albinsson nollan och drygt fyra minuter senare kom 2-0 via Lovisa Enström. Frölunda fortsatte jaga men utan framgång.

Den tredje perioden var länge mållös och Modo dundrade mot tre poäng, men efter 51 minuter kom Frölundas första mål i matchen genom Emilia Vesa, och fler mål väntade. Modo utökade till 3-1 innan Sofie Lundin med sitt sjätte mål för säsongen gjorde 3-2 till Frölunda och gav energi till laget. Med bara två och en halv minut kvar av matchen kvitterade Elisa Holopainen till 3-3, säkrade en poäng till Frölunda och efter en imponerande upphämtning väntade förlängning.

Inga mål i förlängningen ledde till straffläggning.

Det krävdes sedan åtta straffar för att få ett avgörande och det var till slut Modos Adela Sapovalivova som satte matchens enda straff.  Frölundas åtta matcher långa segersvit är därmed bruten.

Sofie Lundin sammanfattar kvällens match i intervju med TV4.

– Vi spelar inte alls bra idag, det känns som vi sitter kvar på bussen och det är inte okej. Modo sätter hård press på oss och vi har svårt att få ut pucken. Sista fem vaknar vi till liv men det är alldeles för sent.