Förlust i Växjö

Publicerad: 2023-09-28
Frölunda HC föll borta mot Växjö Lakers, 4-1.

Frölunda HC for till Småland för en repris på förra säsongens semifinalmöte, där Växjö Lakers stod för motståndet. Gästerna hade tidiga möjligheter att koppla grepp om matchen med två powerplay under matchens första tio minuter - men utan att utnyttja spelövertagen. Istället skulle Växjö utnyttja sitt första powerplay där Marcus Sylvegård tryckte in 1-0 bakom en skymd Frederik Dichow med mindre än minuten kvar att spela av den första perioden.

Under långa stunder av matchen etablerade Frölunda tryck i anfallszon och spenderade en hel del tid med puck i Växjös zon, men man skulle genomgående ha stora bekymmer att manövrera ut hemmalaget solida försvarsspel.

Efter att Växjö utökat ledningen i mittakten fick Frölunda en fin start på den tredje perioden, där Max Friberg brötade in en retur i spel fem mot fyra och en ack så viktig 2-1-reducering. De efterföljande minuterna präglades av en Frölundaforcering där man gick hårt för att få in en kvittering. Men knappt halvvägs in i perioden trädde Kalle Kossila in i bilden, nätade två gånger inom loppet av 2,5 minut och såg till att Växjö sprang tillräckligt långt ifrån för att Frölunda inte skulle få med sig några poäng ifrån Småland denna afton. Matchen slutade 4-1.

- Vi kom inte alls upp i den nivå vi kan och ska vara på, kommenterade David Edstrom i TV4 efter slutsignalen.

- Växjö gillar att och är skickliga på att hålla pucken, så det är svårt att vinna tillbaka den. Sen när vi väl är i zon så behöver få in mer puck på mål och mer skymning framför Emil (Larmi). Vi lyckas inte alls med det i dag, avslutade David.