Vändning för tre poäng

Publicerad: 2023-11-16
Linus Högberg med säsongens två första mål när Frölunda HC vände 0-2 till 3-2 mot IF Malmö Redhawks.

Det har gått 12 dagar sedan Nicklas Lasu sänkte Färjestad BK med två mål hemma i Scandinavium, sedan dess har landslagsspel uppehållit SHL-spel och fått hockeysverige att sukta efter spel i landets högsta liga. Längtan kanske inte riktigt hade lagt sig hos de 9128 åskådarna som lämnade arenarummet för en kaffe i första paus när Frölunda HC tog emot IF Malmö Redhawks, för det var en tämligen sömnig öppning på kvällen - där lagen gemensamt skrapade ihop till 13 avslut under den första perioden.

Gästerna ifrån Skåne kopplade ett litet grepp spelmässigt under inledningen  på den andra perioden och kilade också iväg på tavlan mot ett rätt så lamslaget Frölunda.
Fredrik Händemark spelade först fram Carl Persson för 0-1 och kontrade sedan själv för att på egen hand lösa 2-0 till gästerna med halva matchen precis passerad.

Ett vältajmat powerbreak kort därpå blev en klockren timeout, för plötsligt var det ett hetare och mer påkopplat Frölunda på isen. Nicklas Lasu gick i bräschen, tog ett varv runt målet och bröt in vit stolpen där Daniel Marmenlind inte lyckades hålla tätt och Lasus forcering letade in för en 2-1-reducering.

Högberg klev fram

Det skulle dröja en stund i den tredje perioden, men när Frölunda verkligen fick fart på grejerna och började komma innanför Malmös försvar så skulle vågskålen så småningom tippa över till hemmalagets favör.
Linus Högberg fick pucken på blålinjen, avancerade fram, höll i pucken, höll i pucken, höll i pucken, väntade kyligt ned Daniel Marmenlind, rundade densamme och kunde - från bakom förlängda mållinjen - lirka fram klubba och blad runt stolpen för att pilla in den ack så förlösande 2-2-pucken med knappt 13 minuter spelat av den tredje perioden. Målet var Högbergs första för säsongen och i Frölundadressen - och den 25-årige backen var inte klar.

När fyra minuter återstod av den tredje perioden fick han ånyo pucken vid blålinjen men valde denna gång att klippa till direkt - och överlistade Marmenlind än en gång för 3-2. Frölunda höll undan gästernas anstormning i jakt på kvittering och bärgade samtliga tre poäng.

- Vi lyckades få med oss den här segern i dag trots att spelet inte var perfekt, det vet vi. Det finns massor av saker att jobba med efter idag, det var lite ringrostigt och det syntes att vi inte spelat på ett tag, menade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

- Några gubbar klev fram och gav sig tusan på att vinna i dag. Lasse (Lars Johansson) räddade oss när vi behövde det som mest, Nicklas Lasu gjorde ett otroligt viktigt mål där han bestämde sig för att verkligen göra skillnad och det var precis det vi saknade där och då i matchen. Sedan, i den tredje perioden så gjorde Linus (Högberg) ett av de snyggaste mål jag sett, herrejösses. Det kan bli en klassiker. Jag är så glad för Linus skull, att han fick kliva fram och bli matchhjälte idag, avslutade Roger.

På lördag gästar vi Luleå HF i Coop Norrbotten Arena. Nästa vecka väntar dubbla hemmamatcher, där vi på torsdag gästas av Växjö Lakers innan vi på lördag spelar mot Timrå IK i matchen vi gör till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Läs mer här hur ni kan hjälpa oss att hjälpa.