Ingen premiär att hänga i granen

Publicerad: 2023-12-26
Det blev en Spengler Cup-debut modell tråkigare för Frölunda HC, som föll med 0-4 mot Team Canada.

Frölunda HC skrinnade ut i vackra Eisstadion Davos till klubbens debut i Spengler Cup och ställdes mot Team Canada - ett hopplock bestående av i största grad kanadensare spelandes i det schweiziska ligasystemet, samt en handfull förstärkningar utifrån.

Matchinledningen var händelserik, underhållande och gick i ett rasande högt tempo där båda lagen skapade ett par fina lägen i jakten på att spräcka nollan. Knappt halvvägs in i öppningsakten gick Carl Klingberg in för aggressivt i en närkamp vid sargen och visades ut fem minuter + matchstraff. Frölunda redde ut det numerära underläget och var ytterst nära att faktiskt ta ledningen när Max Friberg skrinnade sig fri, men utan att överlista Aaron Dell i det kanadensiska målet.

I slutskedet av den första perioden vaskade Team Canada fram två chanser ur inte mycket alls och gick ifrån till 2-0 med två mål inom loppet av en dryg minut.

Team Canada gjorde ett gediget jobb i defensiven, stängde till och gjorde det riktigt svårt för Frölunda att komma igenom för att skapa några riktigt stora målchanser. Frölunda glimrade till något emellanåt och med halva matchen spelad så började man spendera mer och mer tid i anfallszon - men då högg kanadensarna hänsynslöst.

I spel fem mot fyra bökade Ty Smith framför kassen och fick hjälp av Henrik Tömmernes att vispa in pucken via Christian Folin till 3-0 - och det tog bara ytterligare två minuter tills det att kanadensarna också utökade till 4-0.

Debuten i Spengler Cup skulle inte bli roligare än så här för Frölundas del - även om det var först i den tredje perioden som man på riktigt började såra de vitkläddas försvar och utmana Aaron Dell. Men den 34-målvakten stod för en stark insats och höll undan med både kvicka sidledsförflyttningar och säkra plockhandsräddningar. Team Canada höll undan och plockade tre poäng efter en mållös tredjeperiod, vilket innebar slutresultatet 4-0 till Team Canada.

Förlusten innebär att Frölunda spelar redan imorgon igen, kl 20:15 mot turneringens värdlag - HC Davos. Matchen går att se via Spengler Cups livesändning som du hittar här

Spelschemat för slutspelet baseras helt och hållet på gruppspelsplacering, där de två gruppettorna går direkt till semifinal, medan tvåan och trean möts i en kvartsfinal.

Om Frölunda blir grupptvåa = Kvartsfinal 2 på fredag 29/12 kl 20:15. Vid eventuell vinst där spelar vi semifinal den 30/12 kl 20:15.
Om grupptrea = Kvartsfinal 1 på fredag 29/12 kl 15:10. Vid eventuell vinst där spelar vi semifinal den 30/12 kl 15:10 mot det lag som vinner vår grupp, dvs Team Canada eller HC Davos.

Frölunda HC - Team Canada 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)
Skott: 30-28 (7-9, 7-15, 16-4)
PIM: 31-12 (25-4, 4-0, 2-8)

0-1 (16:58) | Ty Smith (John Quenneville, Massimo Rizzo)
0-2 (18:09) | Jonathan Hazen (Dillon Heatherington, Ty Smith)

0-3 (32:45) | Corban Knight (Ty Smith, Jonathan Hazen) PP1
0-4 (34:57) | Jonathan Hazen (Zac Leslie, Christopher DiDomenico)