Frölunda föll hemma mot Djurgården

Publicerad: 2023-11-26
FHC DAM
Efter att ha hämtat upp underläge och kvitterat i den andra perioden fick Frölunda se sig besegrade av Djurgården, som satte avgörandet i tom bur.
- Jag tycker inte vi tävlar i 60 minuter. Vi kommer inte ut redo från start och sen får Djurgården oss dit dom vill, säger tränare Erika Holst efter 3-1-förlusten.

Det var fartfyllt i inledningen av matchen hemma mot Djurgården. Men tränare Erika Holts tyckte inte hennes lag var riktigt med när matchen drog igång.

- Jag tycker dels att vi inte tar tävlingen, vi är inte beredda - vilket kanske är lite fel ord, men vi är inte hungriga och desperata från början. Sen vet vi att dom försöker stänga oss på ena kanten så vi behöver ju byta kant över hela isen egentligen, men vi fortsätter ta oss fram på den kanten i är och då blir det tufft, säger Holst.

Efter vad som var fartfyllda och svängiga första sex minuter av matchen tog Djurgården ledningen.
Gästerna fortsatte sedan sätta press mot Stephanie Neatby i kassen efter ledningsmålet, men Frölunda höll tempot uppe och svarade med att vända snabbt på spelet när man tog hand om pucken. Avsluten ville dock inte leta sig förbi Lia Liederö Palmlöv i Djurgårdens mål.

Michelle Karvinen hade en fin möjlighet när hon bröt in mot mål med sex minuter kvar, men utöver det hade Frölunda svår att etablera sig i offensiv zon.
FHC gick till pausvila med underläge 0-1. Det trots att gästerna fick möjligheten att spela de avslutande 21 sekunderna en man mer, efter att Ebba Strandberg visades ut.

Karvinens kvittering

Frölunda började den andra perioden i nummerärt underläge, men löste det utan några större problem.

Nyförvärvet Sofie Lundin kom riktigt nära att kvittera matchen fyra minuter in på andra perioden, men Djurgårdens målvakt fick ut stöten i sista sekund och petade undan skottet.

Frölunda blev sen laget som styrde matchen under kommande minuter när man fortsatte skicka puckar mot mål, men trots pressen på gästerna så fick man inte spräckt nollan.

Enligt tränare Holts var man betydligt mer med från start i den andra perioden, jämfört med första.

- Det var lite bättre i andra, men alla lagen är bra så det räcker inte att spela i 40 eller 20 minuter.

Andra perioden tillhörde Frölunda mer och mer och till slut skulle det ge med sig för FHC. När Michelle Karvinen kom på en spelvändning var det också kaptenen som skickade in kvitteringen, 1-1 med sju minuter kvar av mittenperioden.

Både FHC och gästerna hade bud på att ta ledningen men målvakterna kom att spela en viktig roll i att hålla ställningen perioden ut.

Tung avslutning

I inledningen av den tredje perioden var det Djurgården som skickade puck efter puck mot Neatby i mål. Men det var Frölunda som var närmst nätrassel när Karvinen hittade Andrea Dalen framför kassen. Och därefter handlade allt om FHC för en stund.

Sofie Lundins skott gick i stolpe - och ribba, innan pucken gick ut.

Samtidigt som FHC tog för sig mer och mer i offensiven hade Djurgården det svårt att ta sig ur egen zon.

Sarah-Eve Coutu-Godbout var inte långt undan hon heller från att bli målskytt och potentiell matchvinnare men soloräden slutade i att pucken petades undan precis i skottläget framför mål.

Istället för att utdelningen kom för ett hårt pressande Frölunda blev det Djurgården som satte 2-1-målet. Ett skott från blå räddades av Neatby men pucken fick en fladdrig banan rakt upp i luften och först att peta till den höga returen blev gästernas Annake Linser.

Med drygt halva tredje perioden kvar var Frölunda på nytt i underläge.

Ett powerplay för Djurgården bara två minuter efter målet skiftade matchbilden när tredje perioden gick in i de avslutande fem minuterna. Istället för att Frölunda var det styrande laget började DIF ta över mer och mer.

Jakten på en kvittering stannade upp och Frölunda valde att ta time out med dryga tre mindre kvar.

Frölunda gick med full kraft i slutet men det räckte inte hela vägen och man föll med 3-1 efter att djurgården satt avgörandet i tom bur.

- Vi måste vilja det - ta tävlingen, och jag tycker vi har haft några första perioder nu ett par matcher bakåt där vi inte riktigt är med. Vi behöver ligga under med 2-0 eller tills att vi gör mål, då kommer energin och vi kör. Det behöver vi göra från start, säger Erika Holst efter matchen.

Kommande dammatcher

SDHL | 2023.11.29, 19:30 | Djurgårdens IF - Frölunda HCSDHL | 2023.12.03, 18:00 | HV71 - Frölunda HCSDHL | 2023.12.08, 18:00 | Brynäs IF - Frölunda HC

Frölunda HC - Djurgårdens IF 1-3
Skott: 28-27  (11-8, 8-9, 9-10)
PIM: 6-4 (4-2, 0-2, 2-0)