Nollade mot Timrå

Publicerad: 2023-11-25
Frölunda HC föll med 2-0 hemma mot Timrå IK.

SHL-mötet mellan Frölunda HC och Timrå IK var denna lördagseftermiddag inte som vilken grundseriematch som helst, utan denna match spelades för att samla in pengar till insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, något Frölunda gör årligen sedan några säsonger tillbaka.

I vanlig ordning bar hemmalaget specialdesignade dräkter (i år designade av Hellstrom Street Art) som kan budas hem på auktion här. Utöver matchtröjor kan du också buda på en matchdagsupplevelse bakom kulisserna, en målvaktsmask, två signerade klubbor, ett konstverk av Hellstrom Street Art och mer därtill. Allt överskott går oavkortat till insamlingen.

Matchen föranleddes av en kortare ceremoni för att öka medvetenheten om insamlingen och samarbetet, när pucken sedan släpptes så var det med en debuterande Frans Tuohimaa mellan stolparna i Frölundas mål. Målvakten gjorde sin första träning iförd Frölundadressen i veckan, kastades rätt in i hetluften direkt och fick en mardrömsstart, för direkt i matchöppningen fick Timrås Jonathan Dahlén pucken i slottet och pricksköt in 1-0 till gästerna - med 80 sekunder spelade av matchen.

Det var ett mål som väldigt länge stod sig som matchens enda - och det trots ett par stora möjligheter genom kampen. Frölunda blandade och gav i prestationen, gjorde en del rätt, hade stunder i matcherna med mycket tid i anfallszon och trots att man blev kraftigt utboxade av ett defensivt starkt Timrå så lyckades man ändå skapa flera kvalitativa chanser och ett par stökiga situationer runt Timråkassen. Men man skulle ha enorma svårigheter att överlista Tim Juel.
Malte Strömwall skarvade en puck i stolpen, Linus Nässén prickade ribban i slutet av den andra perioden och Otto Stenberg var ytterst nära att hitta en kvittering vid ett par tillfällen. Men det skulle inte gå den här dagen.

Timrå höll undan i den tredje perioden, höll ut och fastställde slutresultatet 0-2 i tom bur.

- Jag är riktigt besviken. Vi spelade bra defensivt och jag tycker inte att de skapade särskilt mycket efter den första perioden, men offensivt blev vi för stereotypa. Det hackade rejält, menade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade.

- Spelet med puck måste vi kunna göra bättre än så här. Det skapades frilägen, två-mot-ettor och några riktigt bra chanser och vi skapade antal lägen för att vinna, men vi tog inte vara på det. Normalt bör man definitivt göra minst ett mål på det vi skapade idag, dagar där man är effektiv kanske två eller tre mål, men idag tar vi inte vara på något.

- Vi har gjort en tydlig generationsväxling, det finns ett utbildningsbehov och det är mitt ansvar att få fler forwards att spela en bra offensiv hockey. Det har vi inte lyckats med så här långt. Utveckling går inte alltid rätvinklig, stundtals har vi gjort det bra men det är för sällan vi gör det och prestationen pendlar alldeles för mycket, avslutade Roger.

Debuterande Frans Tuohimaa sade så här efter sina första 60 minuter i Frölunda:

2023-11-25
Frans Tuohimaa efter Timrå

Drottning Silvias barnsjukhus

Insamlingen till förmån för barnsjukhuset fortgår en period till. Läs mer här om hur du kan hjälpa till för att bidra. Auktionerna avslutas under kvällen imorgon, söndag. Vill du buda på en matchtröja, målvaktsmask, matchupplevelse eller mer så klickar du här för att komma till auktionssidan.

Du kan också bidra genom att t.ex. swisha ett valfritt belopp till 123 403 41 20.