Säsongens starkaste mittakt

Publicerad: 2024-01-25
Fyra mål i mittakten när Frölunda HC vände tvåmålsunderläge till seger hemma mot IK Oskarshamn, 5-2.

IK Oskarshamn gästade Scandinavium och hade en snudd på dödlig effektivitet under den första perioden, för trots att det var ett Frölunda HC som inledde piggt och kom ut någorlunda starkt så var det gästerna som skulle ha ledningen efter den första perioden.

David Quenneville öppnade målskyttet för gästerna och bara 19 sekunder ifrån pausvila styrde Johannes Salmonsson in pucken och satte Frölunda i ett snöpligt 0-2-underläget.

Starten på den andra perioden kunde knappast varit särskilt mycket bättre för Frölundas del.
Linus Nässén spräckte Emil Kruses nolla med ett distinkt direktskott ifrån nära håll med dryga minuten avverkad av perioden och en kort tid därpå stal Noah Hasa i mittzon i spel fyra mot fem, vaskade fram ett 2-mot-0-läge och spelade fram Max Friberg för 2-2-kvitteringen - knappt tre minuter in i perioden.

Frölunda skulle avsluta den andra perioden ungefär som man började den - med två mål tight efter varandra. David Edstrom vispade in pucken mot mål, fick se den styras in bakom Kruse via en Oskarshamnspelares skridsko och blev målskytt för andra matchen i följd. Knappa minuten senare - när bara 18 sekunder återstod av mittakten - passade Malte Strömwall fint till Jere Innala, som bara hade att sträcka fram klubban och skarva in pucken för hemmalagets fjärde mål i perioden för en 4-2-ledning.

Fjärde raka hemmasegern

I den tredje perioden var det inget snack om vilka som till syvende och sist skulle diktera tempot och äga matchbilden. Frölunda sköljde över smålänningarna i attack efter attack och skapade en hög med stora chanser mot Kruse i gästernas mål. Några minuter in i perioden fick Carl Klingberg en passning i slottet och pricksköt in pucken förbi Kruse för att fastställa slutresultat 5-2. Segern innebar fjärde raka på hemmais för Frölundas del och tre viktiga poäng i jakten på topp 6-placering.

- Skönt att vi kunde göra en så bra andraperiod, det är inte så ofta det sker, menade Nicklas Lasu efter slutsignalen och blickade fram emot lördag:

- Det kommer bli en fantastisk eftermiddag, kul att Christian (Bäckman) får hissas upp i taket. Ser fram emot en trevlig ceremoni innan matchen, sedan blir det en utmaning som alltid att slå om till nedsläpp. Mentalt viktigt att kunna njuta i stunden för att sedan slå om, det är det mindset vi kommer ha, avslutade Nicklas.

På lördag hissar vi Christian Bäckmans tröja (#5) till Scandinaviums tak innan matchen mot HV71. Ceremonin börjar kl 14:35, kom i tid!