Seger i Stockholm

Publicerad: 2024-02-23
FHC DAM
Frölunda HC tog en stark 2-1-seger borta mot Djurgårdens IF i den första kvartsfinalen.

SDHL-slutspelet är äntligen igång, för Frölunda HC:s del är det ett historiskt första deltagande och in i kvartsfinalserien gick man mot tabellfemman Djurgårdens IF. Lagen har vunnit två vardera i grundserien och det var också lite med den ömsesidiga respekt för varandra som den första kvartsfinalen inleddes i Stora Mossens IP. Hemmahörande Djurgården skulle koppla ett grepp om öppningsakten och tog också ledningen drygt halvvägs in, när Anekke Linser styrde in ett backskott i spel fem mot fyra.

Det skulle ta ungefär halvvägs in i tillställningen innan Frölunda egentligen var riktigt inne i matchen, men den växel man då lade i blev svårhanterlig för Djurgården. Med två mål inom loppet av knappt tre minuter skulle Frölunda vända matchen, först vid en kontring där Andrea Dalen klev in i slottet och pricksköt in kvitteringspucken bakom Ida Boman. Sedan vann Sofie Lundin en offensiv tekning till Matilda Nilsson, som ungefär ifrån samma position avlossade ett skott som överlistade Boman vid stöthandsken.

Seger i första slutspelsmatchen

Stephanie Neatby fick en huvudroll i gästerna under den tredje perioden, för Djurgården hade sina sekvenser med hårt tryck mot Frölundakassen och skapade ett par stora möjligheter i jakten på kvittering. Stephanies bästa vän, målramen, var också med och räddade laget, för en stolpträff var det närmsta Djurgården skulle komma. Frölunda redde ut anstormningen, vann med 2-1 och tog en 1-0-ledning i matcher i kvartsfinalserien.

- Jag är så glad, en slutspelsvinst är en slutspelsvinst oavsett hur man vinner, kommenterade Stephanie Neatby efter slutsignalen och utvecklade:

- Otroligt stolt över tjejerna i slutskedet av matchen, de täcker skott, ger mig fri sikt när jag vill och rensar puckar när det behövs. De hjälpte mig enormt mycket i dag, avslutade Stephanie.

Dubbla hemmamatcher

Kvartsfinalserien vänder hem till Göteborg för två raka hemmamatcher i Frölundaborg, kvartsfinal 2 på söndag kl 12:05 och kvartsfinal 3 på måndag kl 18:05. Biljetter hittar du via den här länken - och kom ihåg att du med SDHL-säsongskort har 20% rabatt på dina biljetter!

Kommande dammatcher

Kvartsfinal 2:5 | 2024.02.25, 12:05 | Frölunda HC - Djurgårdens IF (Biljetter)
Kvartsfinal 3:5 | 2024.02.26, 18:05 | Frölunda HC - Djurgårdens IF (Biljetter)

Matchstatistik

Djurgårdens IF - Frölunda HC 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Frölunda leder 1-0 i matcher (bäst av fem)

Skott: 31-22 (11-9, 11-7, 9-6)
PIM: 6-10 (4-2, 0-6, 2-2)

Period 1
1-0 (10:55) | Anneke Linser (Olivia Sohrner, Alice Östensson) PP1

Period 2
1-1 (29:25) | Andrea Dalen (Sarah-Ève Coutu-Godbout, Michelle KArvinen)
1-2 (32:18) | Matilda Nilsson (Sofie Lundin)

Period 3
-

Så här ställde Frölunda upp:

Liliane Perreault - Michelle Karvinen - Andrea Dalen
Edit Danielsson - Sofie Lundin - Matilda Nilsson
Sarah-Ève Coutu-Godbout - Felizia Wikner Zienkiewicz - Emilia Vesa
Ella Hellman - Jennifer Carlsson - Tilde Utbult 

Felicia Linder - Kaitlyn Yearwood
Ebba Strandberg - Lindsay Agnew
Tuva Kandell - Nellie Svensson
Linnéa Pettersson Dove

Stephanie Neatby
(Maja Helge)

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS