Bohuslän väntar

Publicerad: 2023-08-10
FHC HERR
Frölunda HC åker till Bohuslän för att återigen spela Strömstad Hockey Classic. Turneringen firar i år tioårsjubileum och lagen spelar om en prispeng på 150 000 kronor. Första matchen för Frölunda spelas fredag 19.00.

Förra årets turneringen fick spelas i norska Halden på grund av problem med ishallen i Skee. Men i år är turneringen tillbaka på sin hemmabana – Lionshov står åter värd för säsongens första turnering. Frölunda möter som tidigare år Färjestad och Leksand i denna upptakt inför SHL i september.

I fjol vann Färjestad turneringen – Frölunda går för revansch.

– Det är roligt med Strömstad och jag har ju varit med några år nu. Turneringen är en tradition för oss, det är alltid bra att åka dit, säger Linus Nässén och fortsätter:

– Det kommer att bli spännande matcher och bra för oss att spela så här tidigt. Alla grejer sitter inte än – men det kommer att bli intressanta matcher. Bra för laget. Här ser vi tydligt vad vi måste träna vidare på extra inför seriestarten, säger han.

Nyförvärvet Malte Strömwall kommer inte att spela turneringen.

Expressen TV sänder

Turneringen sänds på Expressen TV. För att kunna följa Strömstad Hockey Classic på Expressen krävs abonnemanget Expressen Premium Max som kostar 179 kronor i månaden. Matcherna som visas där går att se via dator, surfplatta, mobil eller Apple TV-app. Det finns även stöd för både Apple TV och Chromecast för dig som vill se matcherna på större skärm. 

Alla matcher:

Torsdag 19.00: Leksand - Färjestad
Fredag 19.00: Frölunda - Leksand
Lördag 16.00: Färjestad - Frölunda

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS