Förlust mot Spengler-värdarna

Publicerad: 2023-12-27
Andra raka förlusten i Spengler Cup för Frölunda HC, som föll med 1-4 mot värdlaget HC Davos. Nu väntar slutspel!

Frölunda HC har fortsatt komplikationer att få spelet att stämma i Spengler Cup och efter två förluster på lika många gruppspelsmatcher börjar goda råd bli dyra, då nästa nedsläpp innebär slutspel och utslagningsmatcher.

Precis som i öppningsmatchen mot Team Canada var inledningen mot värdlaget HC Davos en fartfylld och böljande sådan, där lagen turades om att gå på anfallsförsök - men det för att antingen tappa den kort efter zon-entré eller fastna direkt på blålinjen. Det var hemmalaget som dock skulle växa sig allt större ju perioden gick och när fyra minuter återstod av öppningsakten kom också ledningspucken - Dennis Rasmussen petade in en lös puck bakom Lars Johansson.

Rasmussen var en frontfigur för värdarna, för i mittakten stod han bra placerad framför Lars Johansson i spel fem mot fyra och styrde in mittaktens enda mål, vilket gav Davos en 2-0-ledning inför den tredje perioden.

Målnollan spräckt

Det var inte direkt någon kraftig Frölunda-anstormning att prata om inledningsvis av den tredje perioden, för sex minuter in hade man endast mäktat med två avslut mot mål och med över 100 spelade minuter av turneringen utan ett mål framåt gick känslorna allt mer mot tron på en andra raka nollning.
Men, så vann Frölunda en offensiv tekning, Filip Hasa skickade in pucken på mål och gav läget för Erik Borg - som störtade fram först på returen och rakade in 1-2-reduceringen. Frölundas första målskytt i Spengler Cup-historien och häng med knappa kvarten kvar av matchen!

Glädjen skulle dock bli kortvarig, för drygt två minuter senare kontrade Davos in ytterligare en puck, där Klas Dahlbeck överlistade Lars Johansson med ett distinkt avslut och utökade ledningen till 3-1, med ungefär halva den tredje perioden kvar att spela.

Frölunda skapade sina chanser att återta momentum, pressade Davos hårt i schweizarnas egen zon och tvingade fram några farliga felpassningar - men att få till skärpan och kvalitén när lägena väl uppstod var en svår uppgift att lösa den här kvällen. Hemmalaget höll undan och i tom bur fastställde man slutresultatet 4-1.

Slutspel väntar

Kvällens resultat innebär att Frölunda slutar sist i gruppen (Group Cattini) medan Davos och Team Canada gör upp om gruppsegern imorgon. Därför är det redan klart att Frölunda spelar kvartsfinal på fredag (29/12) kl 15:10 mot tvåan i Group Torriani. Vilket av lagen från Group Torriani (HC Dynamo Pardubice, HC Ambrì-Piotta och KalPa Kuopio) som ska stå för motståndet avgörs dock först morgondagens möte mellan Pardubice och KalPa (nedsläpp klockan 15:10).
Ambrì-Piotta leder gruppen med fyra poäng, Pardubice har två poäng och KalPa är nollade inför gruppavslutningen.

Vill du följa uppslutningen på gruppspelet gör du det bäst via Spengler Cups officiella hemsida.