Nyförvärvet Lundin fick avgöra

Publicerad: 2023-11-29
FHC DAM
Frölunda HC åkte till Stockholm med förhoppningen att vända förlusttrenden mot Djurgården. En på förhand tuff uppgift. Med hjälp av en bra målvakt och ett vasst nyförvärv – gick det till slut vägen.
Frölunda gjorde fyra mål i sista perioden.

Frölunda HC har haft det svårt mot Djurgården under denna den första säsongen i SDHL. Förluster med 4-0 och 3-1. Ikväll väntade ännu en tuff match i ligan.

Bortalaget Frölunda inledde matchen absolut starkast och såg till att spelet till största delen av perioden spelades i Djurgårdens zon. Tidigt i matchen kom en chans i powerplay – men inga mål där. Istället var det Maja Helge i målet som fick glänsa och rädda ett friläge. Men den hårda pressen skulle betala sig. I matchens andra power play lyckades Matilda Nilsson få in en puck i nät. Ett skott som letade sig in mellan benen på målvakten och så där retligt rullade över mållinjen.

Djurgården vände i andra

Scenerna skulle ändras. I den andra perioden tog hemmalaget över allt mer och mer och även Djurgården fick utdelning av sin press. Både en och två gånger. Bakom Djurgårdens vändning låg spetskedjan med Brette Pettet, Tereza Plosova och Anneke Linser.

Frölunda tappade trycket från första perioden och hade svårt att svara på Djurgårdens offensiv. Maja Helge fortsatte däremot med ett stabilt jobb mellan stolparna.

Sofie Lundin med första målet

Frölunda kom flygande ut i den tredje perioden och ganska omgående skulle farten löna sig. Med sitt femte mål för säsongen kvitterade unga Edit Danielsson matchen till 2-2. Ett viktigt mål i Frölundas jakt på att bryta förlustsviten och Djurgården var helt plötsligt på hälarna.

Dramat skulle fortsätta och matchen skulle vända över till stockholmarnas fördel igen. Djurgårdens förstakedja sprattlade till igen när Tereza Plasova gav DIF ledningen med sitt andra mål för matchen. Frölunda var pressade i underläge.

Då klev spetsspelarna fram. Först kvitterade Emilia Vesa till 3-3, sen gjorde nyförvärvet Sofie Lundin sitt första mål i Frölundatröjan. Målet – som betydde FHC-ledning med 4-3 – skulle visa sig avgöra matchen.

Frölunda gjorde fyra mål i tredje perioden, Andrea Dalen satte sista i tom kasse.