Femte raka

Publicerad: 2024-01-13
Frölunda är fortfarande obesegrat under 2024 efter övertygande 3-0 mot Rögle i Scandinavium.

Det var som om ingenting hade hänt. Frölunda fortsatte på den inslagna vägen och såg precis lika fartfyllt och energiskt ut som i torsdagsmötet mot Örebro. Gästande Rögle fick koncentrera sig på defensiven i den första perioden mot ett framåtlutat, bestämt och bekvämt Frölunda HC.

Om inte en chanskavalkad så i alla fall en knapp handfull lägen som borde gett utdelning.

Jere Innala brände ett friläge. Isac Born bjöd på ett lurigt avslut som Rögle-målvakten Christoffer Rifalk hade vissa problem med. Och nykomponerade trion Max Friberg, Mikael Ruohomaa och Malte Strömwall ställde till oreda i offensiv zon i hart när vartenda byte.

"Frölunda sätter oss på hälarna i första", medger Frölunda-tränaren Roger Hansson.

Trots drygt 40 överblivna utvisningssekunder från den första perioden var det bortalaget som var mer potent i inledningen av den andra. De längre anfallen i Frölundazon blev fler och finske Frans Tuohimaa fick gång efter annan visa vilken kvalitetsmålvakt han är.

Spelet jämnades ut ju längre den andra akten led och med lite drygt fyra minuter till pausvila bröts det målmässig dödläget.

En hårt uppvaktad Nicklas Lasu hittade Malte Strömwall med en grann passning vid blå, resten en ren expeditionsaffär – nummer 88, tillika Matchens profil, lirkade elegant in 1-0-pucken bakom en chanslös Christoffer Rifalk.

Frölunda kom ut som samma lag i tredje som i första - och i torsdags för den delen – och fick tidigt utdelning, två gånger om.

Linus Högberg skickade in en luring bakom en skymd Rifalk efter knappt fyra minuter och bara sju sekunder senare och princip direkt från nedsläpp i mittzon hittade en annan Linus, Öberg, Rögle-målvaktens bortre kryss.

Rögle försökte direkt efter 3-0-målet, men hittade ingenting mot en tät Frölunda-defensiv. Istället god natt med fem minuter kvar - matchstraff för Brady Ferguson efter en bentackling.

Lite palaver några minuter senare och ytterligare spelare i utvisningsbåset är inte så mycket att skriva om.

"Givetvis jättenöjd. En jättebra förstaperiod, vi gör allt utom mål. Första tio i andra är inte bra, vi är tveksamma på allt, men Frasse stiger fram och håller oss kvar. Efter 1-0 styr vi det som händer", summer Roger Rönnberg femte raka segern.