Storseger mot Rögle

Publicerad: 2023-09-30
FHC HERR
Frölunda HC bjöd på islossning i Scandinavium och besegrade Rögle BK med hela 8-2.

När Frölunda HC tog emot Rögle BK fick man en smakstart utan dess like - för redan efter 50 sekunder styrde Linus Öberg in 1-0 och drygt fem minuter senare rakade Jere Innala in ett direktskott i spel fem mot tre och en tidig 2-0-ledning var ett faktum.
Innan den första perioden var över så skulle Frölunda verkligen koppla ett starkt grepp om tillställningen, för med knappa kvarten spelade fick Carl Klingberg pucken bakom mål, tog sig in framför den samma och lyfte elegant upp pucken i bortre kryss som innebar att hemmalaget hade en tremålsledning med sig in i första paus.

- Kul att få näta och fira rätt upp mot Västra Ståplats, men jag kan inte ta åt mig all cred för målet, kommenterade Carl Klingberg i TV4 och utvecklade:

- David (Edstrom) och Otto (Stenberg) är fina på att hålla i pucken och gör det så bra innan jag får pucken i det läget. Det var bara för mig att sätta dit den, menade Carl ödmjukt.

Gästerna ifrån Ängelholm kunde inte få en bättre start på mittakten, för Adam Engström såg, med ett kliniskt avslut ifrån vänster, till att överlista Lars Johansson och reducera till 3-1 när perioden bara var 19 sekunder gammal. Men glädjen blev kortlivad, för när man några minuter senare tog utvisningar för två raka Frölundapowerplay så small det. Erik Thorell skrinnade sig fri, överlistade Petr Kváča mellan benen och rakade in sitt första mål i Frölundadräkten vilket innebar 4-1.

Efter att Max Friberg utökat ledningen ytterligare, 5-1, så var det inte mycket kvar för Rögle att greppa tag om. Gästerna reducerade till 5-2 innan den andra perioden var slut, men närmre än så skulle man inte komma. I ett försök att komma närmare plockade Cam Abbott, i ett numerärt överläge, ut målvakten Petr Kváča för att spela 6 mot 4, men då kunde Nicklas Lasu raka in pucken i tom bur för 6-2.

Matchen slutade till slut 8-2 efter två raka mål av Erik Borg - först en styrning på skott från Filip Hasa och sedan en suverän soloprestation som avslutades med en högkvalitativ backhand rakt upp i krysset.

- Det känns fantastiskt just nu, både hur vi som lag tar oss an den här matchen men också givetvis minst sagt skönt att själv få stänka in två puckar så här på slutet, kommenterade tvåmålsskytten Borg i TV4 efter slutsignalen.

- Vi var påkopplade direkt och fick en fin start, sedan släppte vi aldrig vårt spel utan fortsatte att tugga i. En riktigt skön lördag, avslutade Erik.